Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy S10'da çentik kullanmamak için kemik iletim teknolojisine yer verebilir

Çentik tasarımına oldu olası sıcak bakmayan Samsung, önümüzdeki yıl tanıtacağı Galaxy S10'un çerçevelerini ince tutabilmek için ses çıkarabilen OLED panel kullanacak.
Galaxy S8'den bu yana "Infinity Display" sonsuz ekran tasarımını benimseyen Samsung, Galaxy S10'daki ekran/kasa oranını arttırabilmek için kemik iletim teknolojisini kullanabilir. Değişen tredle birlikte üreticiler, ekran/kasa oranını arttırmak için çeşitli çözümler sunuyor. Essential Phone ile başlayıp iPhone X ile yaygınlaşan çentik furyası da birçok üreticinin kurtarıcısı olmuş durumda.  
Galaxy S8 ailesiyle oldukça başarılı bir ekran/kasa oranına imza atan Samsung, bu başarısını Galaxy S9'da da sergiledi. Galaxy S10 ile ekran/kasa oranını perçinlemek isteyen teknoloji devi, yeni nesil amiral gemisinde 100 - 8000Hz aralığında bant genişliği sunabilen kemik iletim teknolojisini kullanacak gibi gözüküyor.   
ET News tarafından paylaşılan son raporlara göre, Galaxy S10'da Sound on Display teknolojili ses çıkarabilen 6.2 inçlik OLED panel yer alacak. Bu teknolojiyi daha önce Xiaomi ve Vivo marka telefonlarda görmüştük lakin ses şiddetinin zayıf olması sebebiyle pek de tutulmadı. Galaxy S10'da kullanılacak panel ise 100 - 8000Hz aralığında bant genişliği sunacak ve net olmakla birlikte yüksek ses deneyimi vaat edecek. 
Kemik iletim teknolojisinin çalışma mantığına bakacak olursak, ekran üzerinde yer alan piezoelektrik hoparlör, ekran üzerinde oluşturulan titreşimleri kemik ve kas iletimini kullanarak, insan kulağının algılayabileceği seslere dönüştürüyor ve ahize ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Ekrandan gelen sesi duyabilmek içinse kulağınızı ekranın üst yarısına yerleştirmeniz gerekiyor.
Geçtiğimiz ay düzenlenen "Display Displays" kongresinde ekrandan ses çıkarabilen "Display in Display" teknolojisini sergileyen Samsung, bu teknolojiyi Galaxy S10 için önemli bir koz olarak kullanacaktır. Son olarak Galaxy S10'da 3D yüz tanıma modülü nedeniyle çok ince bir çerçevenin bulunabileceğini de belirtelim. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6046 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s10 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim