Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S5, 4GB RAM ile gelebilir

Samsung Galaxy S5, 4GB RAM ile gelebilir
Bugünlerde Galaxy Note 3 modeliyle gündemde olan Samsung, kapalı kapılar ardında Galaxy S5 için çalışmalarını sürdürüyor. Şirkete yakın kaynakların iddialarına göre, milyonlarca adetlik satış başarısı göstermesine rağmen Galaxy S4'ün piyasa performansından memnun olmayan Samsung, devam modeli olan Galaxy S5'i beklenenden önce bir tarihte duyurabilir.
Mart ayında lanse edilen Galaxy S4'ten farklı olarak Galaxy S5'in Ocak ayında anons edileceği bildiriliyor. Bu bilgi henüz doğrulanmış olmasa bile, böyle bir ihtimalin yaşanması durumunda cihazın yıl sonuna doğru üretime gireceği tahmininde bulunabiliriz. Kore merkezli kaynaklı yeni bilgilere göre Galaxy S5, üretime hazır olduğu belirtilen 64-bit ARMv8 mimarisine sahip yeni nesil Exynos 5 işlemcisi ile karşımıza çıkacak. Bu işlemcinin kaç çekirdekli olacağı henüz bilinmese de yüksek performans için 4 adet ARM Cortex-A57 çekirdeği olacak gibi görünüyor. Aynı zamanda yeni nesil bir grafik birimi ve olgunlaşan üretim teknolojisi sayesinde, SoC platformu şu anki Exynos 5420 ile kıyaslandığında performans/watt başarımını arttıracak.
64-bit işlemci kullanımının donanım tarafındaki ilk avantajını da Galaxy S5 ile birlikte göreceğiz gibi. Kore merkezli bilgiler, Galaxy S5'in 4GB LPDDR3 bellek ile geleceğini işaret ediyor ki bu seviyede bellek kullanımı ancak 64-bit işlemci ile mümkün olabilir zira 32-bit işlemcilerde 3GB üstü bellekler için adresleme darboğazı bulunuyor.  Piyasaya Exynos 6 serisi altında giriş yapması beklenen 64-bit işlemci, Samsung için Galaxy S5'ten daha fazlası anlamına geliyor zira şirketin Exynos işlemci faaliyetleri, tarihinin en kötü piyasa performansını gösteriyor ve bunun bir an önce tırmanışa geçirilmesi gerekiyor. Qualcomm'a karşı Exynos 6 ile ivmelenmek isteyen Samsung, yeni yongada sistem platformunu Galaxy S5 ile anons edecek.
4K video yeteneğine sahip olması ve 3000mAh üzerinde pil ile gelmesi de muhtemel seçenekler arasında olan Galaxy S5 için aynı zamanda plastik yerine metal kasaya geçiş gibi seçenekler de olası. Birden fazla prototip üzerinde çalışan Samsung, yazılım tarafında da sürprizlere hazırlanıyor. Birkaç gün önce Amerika'da kendi yazılım zirvesini düzenleyen Samsung, Galaxy S5'te TouchWIZ arayüzünün yeni nesil versiyonunu tanıtabilir ayrıca parmak izi okuyucusuna da yer verebilir. Yeni telefonla ilgili bilgiler geldikçe aktarmaya devam edeceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4787 kez okundu.
150 kişi, toplam 161 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
4gb, galaxy s5 ve Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim