Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S7 kutudan 8GB kayıp depolama alanıyla çıkıyor

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S7'nin sistem dosyaları ve önceden yüklü olarak gelen uygulamalar tam 8.05 GB depolama alanı kaplıyor. Ancak SD karta uygulama taşımak da mümkün.
Samsung, amiral gemisi telefonlarını gereksiz birçok ekstra uygulama ve servislerle doldurmasıyla bilinen bir geçmişe sahip. Ancak yeni Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri, yazılım ve ek uygulamalar için ayrılmış 8 GB ile olayı farklı bir boyuta taşıyor.
Droid Life'a göre Android 6 Marshmallow yazılımı, TouchWiz arayüzü ve bir dizi farklı servisler telefonun zaten 8.05 GB depolama alanını kaplıyor. Telefon sahibi ise daha cihazın kutusunu açmadan depolama alanının önemli bir bölümünü kaybetmiş oluyor. Cihaza microSD kart (200 GB'a kadar) takmak mümkün ancak Marshmallow'un "Uyarlanabilir Depolama" (Adoptable Storage) özelliği Galaxy S7 veya Galaxy S7 Edge'de kullanılamıyor. Bu da microSD kartın dahili depolama olarak kullanılmasının mümkün olmayacağı anlamına geliyor. Yani SD kartı sadece video, fotoğraf ve dokümanları saklamak için kullanabiliyorsunuz.
Galaxy S6 sistem dosyaları telefonun dahili depolama alanının 6.5 GB'lık bölümünü kaplarken, Galaxy S6 Edge+ modelinde bu rakam 6.8 GB olarak biraz daha yüksekti. Samsung'un telefonları aşırı şekilde doldurma sorunu ilk olarak 2013 yılında BBC Watchdog'un Galaxy S4 yazılımının dahili depolamanın 7 GB'lık kısmını işgal ettiğini ortaya çıkarmasıyla birlikte büyümeye başladı. Bunun üzerine şirket Galaxy S5 ile sorunu çözme sözü verdi.
Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerine yüklenmiş uygulamalar kolayca microSD karta taşınabiliyor. Yani kısacası Samsung sistem uygulamaları ve servisleri için 8 GB alan kullanıyor olabilir ancak yine de dahili depolama alanını boşaltabilmeniz için uygulama ve oyunları bir SD karta taşımanıza izin veriyor. Ancak yine de ilk etapta telefonları tüm üçüncü parti uygulamalar olmadan piyasaya sürerek, ek depolama alanı sağlaması (hakkımız olan) tüketicileri daha da mutlu edecektir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6329 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, uygulama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim