Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8, 8 MP otofokus özellikli ön kamerayla gelebilir

Geçtiğimiz yıl akıllı telefonlarındaki arka kamera yeteneklerini geliştiren Samsung bu yıl ön kameralara sınıf atlatacak. Galaxy S8'in 8 MP otofokus özellikli bir ön kamerayla gelebileceği söyleniyor.
Samsung Galaxy S8 bu yılın en çok beklenen akıllı telefonlardan biri durumunda. Yeni amiral gemisi ile ilgili ayrıntılar da internet üzerinde su yüzüne çıkmaya devam ediyor. Kore medyasına göre Samsung, Galaxy S8'i 8MP ön kamera ile donatacak. Ayrıca bu ön kameranın normal VCM yerine enkoder tipi otofokus aktüatörü içerebileceği belirtiliyor. Yeni otofokus özelliği telefonun daha ince bir kamera modülüne sahip olmasını sağlayacak.
ETNews'in raporu, Samsung'un sabit odaklı ön kamerayı, genellikle arka kameralarda gördüğümüz bir özellik olan otofokuslu bir selfie kamerasıyla değiştirmeye niyetli olduğunu gösteriyor. Özellikle selfie çekimlerin sosyal platformlardaki popülaritesi ve ön kameranın görüntülü görüşmelerde kullanılması göz önüne alındığında bu hamle pek de sürpriz değil.

Galaxy S8 muhtemelen 15 Nisan'da tanıtılacak

Raporda ayrıca, Samsung'un Galaxy A serisinin 2017 versiyonu da dahil olmak üzere tüm telefonlarında ön kameraları geliştirmeye başladığı belirtiliyor. Bu nedenle şirket, 2016'da arka kameralara odaklandıktan ve Çift Piksel (Dual Pixel) otofokus sistemini tanıttıktan sonra bu yıl ön kameraları geliştirmeyi planlıyor.
Galaxy A7 ve Galaxy A5 (2017), arka kameralarıyla aynı çözünürlükte 16 MP selfie kamerasına sahipler. Galaxy A 2017 cep telefonlarının ön kameraları, geçen yılki modellerin 5 MP çözünürlüğüne kıyasla önemli ölçüde iyileştirildi. Ön kamera konusunda, Samsung'un Galaxy S7 ve Galaxy S8 modellerinin yetenekleri aynı olacak, ancak S8, otofokus odaklı bir güncelleme alacak. Buna ek olarak, Samsung Galaxy S8 Plus'ın arkasında çift kamera yer alacakken, standart Galaxy S8'in arkasında tek bir kamera modülü olacak.
Her iki telefonun da çift kenarlı ekranla birlikte gelmesi bekleniyor ve önümüzdeki ay yapılacak MWC 2017 sırasında sergilenecekler. Son raporlara göre Samsung yeni amiral gemisini 15 Nisan'da tanıtmayı planlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7422 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim