Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8, DeX Station ile bilgisayar gibi kullanılabilecek

Samsung'un Galaxy S8'e Windows 10 Mobile'da bulunan Continuum benzeri bir özellik ekleyebileceği söyleniyordu. Şirketin yeni ticari marka başvurusu söylentileri gerçeğe bir adım daha yaklaştırdı.
Samsung'un yaklaşmakta olan Galaxy S8 akıllı telefonu 6 GB RAM ve son model Snapdragon 835 işlemcisi ile heyecan verici bir cihaz olacak. Şirketin ayrıca amiral gemisine PC benzeri bir işlevsellik kazandıracak yeni bir özellik de ekleyeceği söyleniyor.
Daha önce de Galaxy S8'in harici monitöre bağlanıp PC benzeri bir deneyim sunmasını sağlayacak bir özellikle geleceğini iddia eden birçok haber çıkmıştı. Samsung'un, Desktop eXperience (Masaüstü Deneyimi) olarak adlandırdığı söylenen yeni özellikle ilgili bir ticari marka başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Özellik, Windows 10 Mobile'da bulunan Continuum'la büyük benzerlikler taşıyor.
Yayınlanan rapora göre Samsung, bu özellik için DeX Station adında özel bir dock sağlamayı planlıyor. Bu dock, kullanıcıların telefonlarını harici monitörlere bağlamasına olanak tanıyacak. Böylece kullanıcılar büyük ekranda çalışabilecek, oyun oynayabilecek ve telefonlarıyla başka bir işlem yapabilecekler.

Galaxy S8 Mart ayında duyurulacak

Ticari marka başvurusunda; "Mobil aygıtların ekranını, bilgisayar çevresel aygıtları ve kablosuz ağlar vasıtasıyla ekrana yansıtmak" açıklaması yer alıyor. Aslına bakarsanız Samsung bu fikre çok da yabancı değil.
Şirket birkaç yıl önce de harici bir TV veya monitöre video aktarmak için, HDMI bağlantı noktasına sahip bir Smart Dock modülü sunmuştu. Öte yandan Galaxy S8'de fiziksel Home butonu olmayacağından, ön kavisli ekranın ve arkadaki parmak izi tarayıcısını büyük kısmını kaplayan yeni ekran tasarımı "infinity display" ile geleceği söyleniyor.
Samsung'un yeni Galaxy S8'i 29 Mart'ta duyurması bekleniyor ancak telefon 21 Nisan'da satışa sunulacak. Güney Kore'deki müşterilerin ise telefonunu bir hafta önce satın alabilecekleri söyleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7955 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, pc ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim