Anlık Bildirim

Samsung’un büyük yatırımlar yaparak piyasaya sürdüğü ve beklentilerini fazlasıyla karşılayan Galaxy S8 serisi başarılı satışlarına devam ediyor. Samsung’un net bir rakam paylaşmadığı amiral gemisi seriye ait analiz tahminleri gündeme geldi

Geçen yılın etkisi siliniyor

Strategy Analytics tarafından yapılan analize göre Samsung’un Haziran sonu itibariyle 19 milyon Galaxy S8 serisi sattığı tahmin ediliyor. Yani aylık olarak 6 milyon civarında bir ortalama yakalanmış oluyor. Bu durumda bugüne kadar 25 milyon civarında satış yapıldığı hesap edilebilir.

Samsung’un Galaxy S8 serisi için 60 milyon satış hedefi bulunuyordu. Bu ivmeyi korursa 50 milyon satış barajını geçmeyi başaracaktır. Elbette ay sonunda devreye Galaxy Note 8 giriyor. Her ne kadar 1000$ civarında fiyat etiketlerinden bahsedilse de Galaxy Note 8 modeli yine iyi satış rakamlarına imza atacaktır.

Galaxy Note 7 modelinin imhası firmaya büyük bir külfet getirdiği için Galaxy S8 tam anlamıyla faaliyet karına etki edemiyor. Yılın ikinci çeyreğinde Samsung mobil bölümü 3.5 milyar dolar faaliyet karı elde etti. Eğer imha maliyetleri olmasaydı mobil bölüm 5 milyar doları rahat bir şekilde geçecekti. Bununla birlikte önümüzdeki dönemde mobil bölümün daha fazla kar elde ettiğini göreceğiz.

Genel anlamda Samsung’un yılın ikinci çeyreğinde sattığı akıllı telefon sayısı 79.5 milyon adet oldu. Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 5 civarında bir artış yakalandı. Yılın üçüncü çeyreğinde hem rakam bazında hem de gelir bazında mobil bölüm daha iyi sonuçlara imza atacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3799 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s8 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim