Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8 satışları beklentilerin altında kalabilir

Henüz resmi olarak tanıtılmadı ancak şimdiden satış rakamları üzerinde hararetli bir tartışma başlamış durumda. Kaynaklardan farklı tahminler gelmeye devam ediyor.

Geçen yıl yaşanan sıkıntıların ardından bu yıla bomba gibi başlamayı umut eden Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy S8’e büyük yatırım yaptı. İnce eleyip sık dokuyan firma satış beklentilerini de iyice yükseltti.

Geçen yıl Galaxy S7 serisiyle 50 milyon civarında satış rakamı elde eden Samsung, Galaxy S8 serisinin onu da geçeceğini ve 60 milyona dayanacağını düşünüyordu. Bununla birlikte beklentiler havada kalabilir.

Geç çıkışı dezavantaj

Ünlü analiz uzmanı Min Chi Kuo, Galaxy S8 serisinin Galaxy S7 serisinden daha az satacağını düşünüyor. Kuo’nun yeni amiral gemisi ile ilgili beklediği satış rakamı 40-45 milyon civarında. Samsung’un tahminlerine göre oldukça düşük kaldığı görülüyor.

Kuo, Galaxy S8 serisinin Nisan ayından sonra piyasaya çıkacağı için biraz geç kaldığını belirtiyor. Ayrıca Galaxy S7 serisinin halen satıyor oluşu ve fiyat konusunda da daha düşük kalışı gündemde kalmasını sağlıyor. Tüm bu etkenler birleşinde Galaxy S8 satışları balta yemiş oluyor.

Önceki versiyona göre önemli geliştirmeler sunuyor olsa da yüksek fiyat seviyesi yeni seri için en önemli dezavantajlardan birisi olacak gibi duruyor. Ülkemizde bile 4800TL civarına kadar çıkan seçeneklerden bahsediliyor. Bu rakam iPhone 7 serisinden bile yüksek.

5.8 ve 6.2 inçlik iki farklı ekran boyutu sunacak olan seride 2960 x 2400 piksel ekran çözünürlüğüne yer verilmesi bekleniyor. Modelin Snapdragon 835 yonga setli versiyonu ABD, Japonya ve Çin’de satılacak. Exynos 8895 yonga setli versiyon ise Avrupa ve diğer Asya ülkelerinde satışa sunulacak.

Standart olarak 4GB LPDDR4 RAM ile gelecek serinin sadece Çin ve Güney Kore versiyonları 6GB LPDDR4 RAM barındıracak. Arka kısımda 12MP çözünürlüğünde, ön kısımda 8MP çözünürlüğünde kamera bulunan serinin batarya kapasitesi de 3000mAh ve 3500mAh şeklinde. Yeni seri 21 Nisan tarihinde satışa sunulacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5565 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim