Anlık Bildirim

Nisan ayının sonlarına doğru Samsung’un kademeli olarak satışa sunduğu Galaxy S8 amiral gemi serisinden merakla beklenen ilk satış rakamları geldi. Rakamlar analiz tahminleri ile hemen hemen aynı.

Samsung hedefine doğru yürüyor

Samsung’un 29 Mart tarihinde resmiyet kazandırdığı yeni amiral gemi serisi hatırlanacağı üzere 21 Nisan tarihinde Güney Kore, ABD ve Kanada’da piyasaya çıkmıştı. 28 Nisan tarihinde ise ülkemiz dahil pek çok pazarda satışa sunulmuştu.

Yani yeni serinin yaklaşık 20 gündür pazarda olduğunu söyleyebiliriz. Gelen bilgilere göre bu hafta başı itibariyle serinin toplam satış rakamı 5 milyon adet oldu. Geçtiğimiz hafta bazı ülkelerde yapılan indirimleri de hesaba katarsak 1 aylık süreç içerisinde 7-8 milyon adet cihaz satılacağını tahmin edebiliriz. Haziran ayında ise Çin başta olmak üzere yeni pazarlarda da satışa çıkacak. Bu bakımdan aylık seviye uzun bir süre korunabilir.

Samsung’un Galaxy S8 serisi için koyduğu hedef 60 milyon seviyesindeydi. Başlangıçtaki ivmeyi koruyabilirse yıl sonunda veya gelecek yıl başında 60 milyon hedefine ulaşılabilir. Elbette Galaxy Note 7R ve Galaxy Note 8 modelleri de önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak. Bunların satışları kırıcı etkisi olacaktır.

Şu görünen bir gerçek ki Samsung geçen yıl yaşadığı büyük hayal kırıklığını çabuk bir şekilde atlattı. Yılın ilk çeyreğinde rekor faaliyet karına ulaşan firma bunu Galaxy S8 serisi olmadan başarmıştı. Yeni seri dahil olunca firmanın faaliyet karı yeni bir rekora imza atabilir. Ülkemizde de yeni seriyi 3999TL-4399TL şeklinde raflarda görüyoruz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5293 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim