Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8'in pilini patlatamadılar

Galaxy S8'i testereyle ortadan ikiye kesen popüler YouTube kanalı What’s Inside ve acımasız JerryRigEverything bile cihazın pilini patlatmayı başaramadı. Samsung bu kez işi sıkı tutmuş gibi görünüyor.
Galaxy S8 tanıtıldıktan sonra muhtemelen herkesin zihnindeki en büyük soru Galaxy Note 7 gibi patlayıp patlamayacağıydı. Samsung yeni amiral gemisindeki pilin sıkıntı yaratmayacağından emin olmak için hiçbir masraftan kaçınmadı ve Güney Koreli şirketin bu çabaları sonuç vermişe benziyor.
What’s Inside ve akıllı telefonları sert işkenceden geçiren JerryRigEverything isimli YouTube kanalları, Galaxy S8 ve pilini oldukça zor duruma sokarak herkesin merak ettiği testi gerçekleştirdiler. En önemlisi de hiçbir patlamanın olmaması.
Galaxy Note 7 sıkıntısı aslında bir anlamda onlarca yıldır süregelen bir gerçeği vurgulamış oldu. Yani ceplerimize ve geceleri baş ucumuza potansiyel patlayıcı maddeler koyduğumuzu. Elbette pil teknolojisi bu tür durumların sıklıkla gerçekleşmeyeceği seviyede ancak henüz tehlikeli kimyasallardan kurtulabildiğimiz noktaya gelmiş değil.
Samsung, geçen yılki olayların da etkisiyle pil teknolojisinin geliştirilmesinde yeni bir aşamaya geçmiş gibi görünüyor. Galaxy S8, diğer akıllı telefonlarda olduğu gibi lityum iyon pile sahip. Ancak muhtemelen özel bir teknolojiyle, tahribata uğradığı durumlarda patlamasını önlemek için sertleştirilmiş. Yani sivri birşey batırma veya keskin bir nesneyle kesme gibi durumlara karşı dayanıklı hale getirilmiş.
Popüler YouTube kanalı What's Inside ve kendisine eşlik eden JerryRigEverything, mini el testeresi kullanarak Galaxy S8'i biçerken aynı zamanda bataryayı da kesiyorlar. Ancak pilin alev almak yerine duman çıkardığını, şiştiğini ve bir miktar lityum iyonu sızdırdığını görüyoruz. Buna rağmen herhangi bir patlama veya alev alma meydana gelmiyor. Daha sonrasında ise kesici bir aletle pili delmeye devam ediyorlar.
Dolayısıyla Galaxy S8'deki pilin bu tür delinmelere karşı dayanıklı olduğuna şahit oluyoruz ancak bu daha ciddi tahribatlara karşı tamamiyle güvenli olduğu anlamına da gelmiyor. Samsung'un yeni amiral gemisi hakkındaki en büyük şüphelerden birini -az ya da çok- giderdiğini görmek sevindirici. Bunun tüketicilerin güvenini tekrar kazanmaya yetip yetmeyeceğini ise zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8066 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
test, pil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim