Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S9'un sadece %40'ında Qualcomm yonga seti yer alacak

Yayınlanan yeni bir rapora göre önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi beklenen Samsung Galaxy S9'ların sadece %40'ında Qualcomm yonga seti kullanılacak. Büyük çoğunluğunda ise Exynos yer alacak.
Samsung'un geçen yıldan bu yana diğer donanım bileşenleri tedarikçileriyle olan ilişkilieri azalmaya başladı. Daha önce Galaxy Note 8'de ATL üretimi pillerin kullanılmayacağını, bunun yerine cihazda S8'de olduğu gibi SDI'ın ürettiği pillere yer verileceğini duymuştuk.
Yayınlanan yeni bir rapora göre önümüzdeki yılın amiral gemisi Galaxy S9'da benzer bir politika izlenecek. Üretilen cihazların %40'ından azında Qualcomm yonga setine yer verilecek. Geri kalanında ise Samsung'un kendi Exynos yonga setini göreceğiz. Yani Galaxy S9'ların büyük bir çoğunluğu şirketin kendi işlemcisiyle gelecek.

Samsung'dan Qualcomm'a misilleme

Bu kararın nedeni Qualcomm ve TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) arasında yapılan anlaşma gibi görünüyor. Kısa süre önce Qualcomm , yeni nesil 7nm uygulama işlemcisini üretmek için mevcut ortak Samsung yerine TSMC ile çalışmayı seçti. Bu nedenle kısasa kısas yapan Samsung cihazlarında daha az Qualcomm bileşeni kullanacak.
Son söylentiler Samsung'un hem Galaxy S9 hem de Galaxy S9 Plus akıllı telefonlarında Y-OCTA ekran panelleri kullanacağını öne sürüyor. Ayrıca S9, Moto Z serisine benzer şekilde mod desteği alabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3073 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim