Anlık Bildirim

Samsung, Linux PC deneyimini mobil cihazlara getiriyor

Güney Koreli teknoloji devi bilgisayarlardaki Linux deneyimini mobil cihazlara ve Samsung DeX üzerinden büyük ekrana getirecek "Linux on Galaxy" konseptini duyurdu. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...
Samsung, yeni nesil Bixby 2.0 akıllı asistanını duyurmasının ardından bugün Linux PC deneyimini Samsung DeX ekosistemine getirmeyi planladığını açıkladı.
Şirket kullanıcıların monitör, klavye ve fare takarak cep telefonlarını tam teşekküllü bir masaüstü veya iş istasyonuna dönüştürme olanağı sağlayan Samsung DeX'i daha önce tanıtmıştı. DeX şu anda Galaxy S8 ve S8+ ve ayrıca Note 8 modelleriyle sınırlı ve kullanıcılara akıllı telefonlarından güç alan bir masaüstü deneyimi sunuyor.
DeX'in yeteneklerini genişletmek isteyen Samsung, PC'deki Linux deneyimini mobil cihazlara getirmeye yönelik yeni bir konsept olan Linux on Galaxy'yi duyurdu. Linux on Galaxy, Linux tabanlı işletim sistemlerini çalıştırmak için akıllı telefonunuza yükleyebileceğiniz bir uygulama biçiminde geliyor.
Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada Linux on Galaxy'nin PC'deki Linux deneyimini mobil cihazlara ve daha sonra Samsung DeX ile daha geniş bir ekrana getiren yenilikçi bir çözüm olduğunu belirtti.
Güney Koreli teknoloji devi ayrıca artık geliştirilerin hareket halindeyken mobil cihazlarını kullanarak kodlama yapabilceklerini ve sorunsuz bir şekilde Samsung DeX ile daha geniş bir ekranda çalışmaya devam edebileceklerini söyledi.

Geliştiriciler istedikleri GNU/Linux dağıtımını kullanabilecekler

Linux on Galaxy uygulamasıyla, geliştiriciler mobil cihazlarında en sevdikleri GNU/Linux dağıtımını kullanabilecekler. Aynı zamanda Linux çekirdeğinden güç alan Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarında Linux uygulamalarını da çalıştırmaları mümkün olacak.
Öte yandan Samsung bugün San Francisco'da gerçekleştirilen Samsung Geliştirici Konferansı (SDC) 2017 etlinliği sırasında Samsung DeX'in oyun yeteneklerini genişletmek ve kullanıcıların favori mobil oyunlarını büyük ekranda oynatmasına izin vermek için büyük oyun geliştiricileri ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Desteklenen oyunlar arasında Vainglory, BombSquad, Lineage 2 Revolution ve Survival Arena yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim