Anlık Bildirim

Samsung, OLED ekran talebini karşılamak için yeni fabrika kuruyor

Güney Kore kaynaklı yeni bir rapora göre, iPhone 8 için OLED ekran üretecek tek tedarikçi olan Samsung, üretim kapasitesini arttırmak için yeni bir fabrika kuracak.
ET News kaynaklı yeni bir rapora göre, Samsung'un yan kuruluşu Samsung Display, Apple'ın OLED panel talebini karşılamak için Güney Kore'de yeni bir tesis inşa etmeye başladı. Samsung'un mevcut tesislerinden birinin aylık 135.000 panel üretim hedefine ulaştığı ve yeni kurulacak tesis sayesinde bu rakamın 270.000 adede yükseleceği söyleniyor.
Samsung Display, iPhone 8'lerde kullanılacak OLED ekranların seri üretimini yapacak tek tedarikçi olarak seçilmiş durumda. Yani ortada Apple tarafından ekran tedariği için ayrılmış 20 milyar dolar gibi rekor bir para var. Samsung en büyük müşterilerinden birini kaçırmamak için fabrika kurmanın yanı sıra, mevcut tesislerini de tam ölçekte genişleterek üretim kapasitesini arttırmaya çalışıyor.
Apple önceki iPhone'larda LCD (likit kristal) ekran kullanmıştı ve 10. yıla özel iPhone için OLED (organik ışık yayan diyot) teknolojisine geçeceği iddia ediliyor. OLED ekranların temel avantajları canlı renkler ve güç verimliliği olarak ön plana çıkıyor ancak daha da önemlisi cihazların fiziksel olarak daha küçük olmasını sağlamaları.
OLED ekranlar kendilerini aydınlattıkları için arkadan aydınlatma gerekmiyor. Ayrıca bu teknolojinin, Samsung'un Galaxy S8 amiral gemisindeki gibi kavisli ekran oluşturulmasına da olanak sağladığını belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5701 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, LCD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim