Anlık Bildirim

Samsung aldığı yeni patentle birlikte daha fazla pil ömrü vaat ediyor

Samsung'un almış olduğu yeni patentle birlikte cihazlarımızın pil ömrü yüzde kırk beş uzayacak. Ayrıca 1 saat içerisinde tam dolumu mümkün olan bir bataryanın şarj süresi de 12 dakikaya düşecek.
Birçok akıllı telefon kullanıcısının yakındığı noktalardan biri olan yetersiz pil ömrü Samsung'un almış olduğu yeni bir patentle tarihe karışabilir. Güney Koreli şirketin bünyesinde bulunan Samsung Gelişmiş Teknoloji Enstitüsü (SAIT) tarafından geliştirilen "Grafen topu" teknolojisiyle birlikte telefonlarımızın pil ömrü hem daha uzun olacak hem de cihazlarımız çok daha kısa sürede şarj olabilecek.
Yıllardır elektronik cihazlarımızda Li-On pil teknolojisi kullanılıyor ve bu teknoloji, ömrünü çoktan doldurmuş durumda. Samsung; Li-On piller için geliştirdiği Grafen topu isimli teknolojisiyle birlikte pil ömrünün %45 artmasını ve bataryaların 5 kat daha fazla hızlı şarj olmasına imkan sağlayacak. Bu da 1 saat içerisinde şarj olan bir pilin şarj süresinin 12 dakikaya düşmesi anlamına geliyor. Qualcomm Quick Charge 4+ hızlı şarj desteğiyle birlikte 4000 mAH kapasiteli bir pil yalnızca 1 saat içerisinde %85'e kadar şarj olabilmekte. Bunun Samsung'un Grafen topu isimli teknolojisiyle birleştiğini düşünürsek ortaya çok daha iyi sonuçlar çıkacaktır.
Konuya yalnızca elektronik cihazlar açısından bakmak yanlış olur zira günümüzde oldukça yaygınlaşan ve ilerleyen dönemlerde daha da artacak olan elektrikli otomobillerde de bu teknolojinin kullanılması mümkün. Ekstrem sıcaklık koşullarında dahi çalışabilen bu pilleri ilerleyen zamanlarda elektrikli otomobillerde de görebiliriz.
Şu an geliştirilme aşamasında olan teknolojinin hayatımıza ne zaman gireceği ise belirsizliğini koruyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3819 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, battery ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim