Anlık Bildirim

Samsung avuç içi tarama teknolojisiyle ilgili bir patent aldı

Teknoloji devi Samsung, kullanıcıların unuttukları şifreleri güvenli bir şekilde hatırlamasını sağlayacak yeni bir patent aldı. İşte şifre ipuçlarını avuç izlerine gizleyen patentin detayları.
Samsung geçtiğimiz günlerde yeni nesil Galaxy telefonlarda kullanmak üzere avuç içi taramasını kullanan bir kimlik doğrulama yönteminin patentini aldı. Patentte bulunan görüntü, unuttuğu şifreyle ilgili ipucunu görmek için kendi elinin fotoğraflarını çeken bir kullanıcıyı gösteriyor.
Parola açık bir şekilde ekranda görünmeyecek, bunun yerine harfler veya rakamlar kullanıcının avuç izlerine gizlenmiş şekilde gösterilecek. Böylelikle kullanıcıların unuttukları şifreleri güvenli bir şekilde hatırlayabilecekleri düşünülüyor.

Avuç içi tarama tamamlayıcı bir özellik olacak

Biyometrik kimlik doğrulama yöntemleri amiral gemisi telefonlar için giderek daha çeşitli hale gelmeye başladı. Samsung'un Galaxy telefon serisi birkaç farklı kimlik doğrulama yöntemi kullanıyor. Cihazlarda parola korumasına ek olarak, parmak izi okuyucu, iris tarayıcı ve yüz tanıma teknolojisi mevcut.
Avuç içi okuyucusunun da bunların arasına katılacağını düşünürsek, büyük olasılıkla başlı başına bir güvenlik seçeneğinden ziyade tamamlayıcı bir özellik olarak kullanılabilecek. Elbette bunun bir sonraki Samsung telefonda yer alacağına dair bir garanti yok. Hatta şirket bu teknolojiyi hiç kullanmayadabilir. Firmaların gelecekte kullanma ihtimali olmasa bile bu tür patentleri alıp ellerinde bulundurduklarına sıklıkla şahit oluyoruz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim