Anlık Bildirim

Samsung da çentik tasarımına sıcak bakıyor

Essential Phone ve iPhone X ile popüler olan çentik tasarımı artık bir noktada vazgeçilmez olma yolunda ilerliyor. Çerçevesiz tasarımlar için çentik en iyi çözüm durumunda.

Son dönemde ince ekran çerçeveli telefonlara ilginin artması, üreticileri gerekli bileşenler için farklı çözümler bulmaya itiyor. Bunların en popüleri elbette çentik tasarımı. Samsung da çentik tasarımına sıcak bakan firmalardan.

Çentikler dönemi

Firmanın patentini aldığı bazı tasarım örnekleri gelecek yıllardaki Samsung telefonlarında çentik tasarımının kullanılabileceğini gösteriyor. Çentik tasarımının yanında güç tuşu yerleşimi, ahize, parmak izi sensörü, bildirim ekranı farklı yapılarda kullanılmış.

Samsung uzun bir tasarım yerine Essential Phone modelinde gördüğümüz yuvarlak bir çentik tasarımı benimsiyor. Bu çentik bazı çizimlerde ortada yer alırken bazı çizimlerde ise daha küçük bir şekilde kenar köşede yer alıyor.

 

Samsung da çentik tasarımına sıcak bakıyor Tam Boyutta Gör

Yine Samsung’un ahizeyi üst kenara taşıdığı çizimler mevcut. Ayrıca ekrana entegre bir parmak izi okuyucu da bulunuyor. Böylece alt ve üst kenarlar çok daha ince bir yapıya kavuşuyor.

Diğer taraftan güç tuşu üst kısma alınmış. Ayrıca bu tuşa çoklu uygulama yönetimi ile ilgili bir fonksiyon atandığı da görülüyor. Alıştığımız bildirim ekranı ise üst kısımdan alt kısma kaydırılmış.

Samsung’un bu tasarım çizgilerine uyumlu olarak arayüz elemanlarını da elden geçirdiği görülüyor. Kısa yollar ve ikonlar bu yeni yerleşime göre büyüyor veya küçülüyor.

 

Samsung da çentik tasarımına sıcak bakıyor Tam Boyutta Gör

Patentler açık bir şekilde Samsung’un şimdikinden çok daha farklı tasarım projeleri üzerinde çalıştığını gösteriyor. Şimdilik hangi telefonlarda bu tasarım çizgilerini görebiliriz bilinmiyor ancak muhtemelen firma bununla ilgili üretim verimliliğini sağladığı zaman yeni ürünlerinde yer vermeye başlayacak. 

 
Samsung da çentik tasarımına sıcak bakıyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11764 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim