Anlık Bildirim

Samsung en büyük görüntü sensörü üreticisi olma yolunda

Akıllı telefon pazarında kamera özelliklerinin belirleyici rol oynamaya başlaması bu alana yatırımları arttırdı. Samsung iki tesisi daha görüntü sensörü üretimine ayırdı.

En büyük akıllı telefon, en büyük bellek ve en büyük televizyon üreticisi ünvanlarından sonra Samsung başka bir sektörde daha rakiplerini geride bırakmak üzere. Firma görüntü sensörü üretimine büyük bir yatırım yapıyor.

Sektör liderliğine oynuyor

Yıllardır ISOCELL adı altında kendi sensörlerini geliştiren Samsung, bunları hem kendi telefonlarında kullanıyor hem de diğer pek çok üretici ortağına tedarik ediyor. Her yıl 1.5 milyar adet satan akıllı telefon pazarı Samsung’a da önemli bir kapasite sağlamış durumda.

Samsung bugüne kadar aylık 45 000 adet ISOCELL görüntü sensörü üretimi yapmaktaydı. Sony’nin aylık üretim kapasitesinin oldukça altında olan bu rakam, devreye alınacak iki yeni tesis ile birlikte üçe katlanacak.

Gelen bilgilere göre geçen yılın sonlarında Güney Kore’de bulunan bir DRAM üretim tesisi görüntü sensörü üretimi için dönüşüm geçiriyor ve aylık 20 bin adet sensör üretimi hedefleniyor. Bu tesisin üretime başlaması ile birlikte başka bir DRAM üretim tesisi daha dönüştürülecek. Bu tesiste de aylık 50 bin adet üretim yapılacak.

İki yeni tesisin devreye girmesiyle Samsung’un sensör üretim kapasitesi aylık 70 bin artış gösterecek ve toplamda 120 bine çıkacak. Böylece lider Sony’nin önüne geçerek tahtı devralacak.

Özellikle son dönemde Çinli üreticilerin kapasite arttırmaları sayesinde NAND ve DRAM fiyatlarında yıl sonuna doğru düşüş yaşanması bekleniyor. Samsung da bellek bolluğu oluşmasını beklediği için üretimin bir kısmını trendi giderek yükselen görüntü sensör üretimine kaydırmış oluyor. Böylece gelir kaybı riski en aza indiriliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim