Anlık Bildirim

Samsung marka cep telefonu patladı, araba alev topuna döndü!

Samsung, yeni bir patlama olayıyla daha gündeme geldi. Bu sefer Galaxy S4 veya Galaxy S8 akıllı cep telefonlarından birinden çıkan kıvılcım, Nissan Maxima marka otomobili küle çevirdi.
Samsung, yeni bir pil sorunu ile gündeme geldi. Galaxy S4 veya Galaxy S8 akıllı cep telefonlarından birinden çıktığı düşünülen kıvılcım, koca bir arabanın kül olmasına neden oldu. 21 Mayıs günü meydana gelen olayla ilgili soruşturma devam ederken, Samsung cephesinden "ABD'deki milyonlarca Samsung telefonunun kalite ve güvenliğinin arkasındayız. Konuyu tam olarak araştırmak için elimizden geleni yapıyoruz ve tüm delilleri inceleyene kadar olayla ilgili kesin bir açıklama yapmak yanlış olacaktır." şeklinde bir yorum paylaşıldı.  
Araçta bulunan Galaxy S4 ve Galaxy S8 akıllı cep telefonları için herhangi bir geri çağırma işlemi daha önce olmadığı gibi şimdi de bulunmamakta. Daha önce bir çok farklı markanın farklı modelleri rahatsız edici sorunlara sebebiyet verse de olayla ilgili bahsi geçen Galaxy S4 ve Galaxy S8 modellerinin sabıkası bulunmuyor. Araç sürücüsü olayı hafif sıyrıklarla atlatırken, aracın kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor.
 

Akıllı telefonlar neden patlar? 

Lityum-iyon piller nadiren şişer ya da patlar ancak bunların iki önemli nedeni olabiliyor. İlki, telefonunuzu düşürmenizden kaynaklanabilecek bir delinme. Hücreler arasındaki ince sıkıştırılmış pil malzemesinde bir kırılma, şişmeye ve potansiyel patlamalara yol açan bir iç kısa devreye neden olabilir. Orijinal olmayan daha ucuz bataryalar da pil hücresinin diğer kısımlarıyla temas edebilecek ve aynı zamanda kısa devreye yol açabilecek nadir mikroskobik metal parçacıklar bulundurması sebebiyle patlamalara yol açabilir. 
 
Telefonun aşırısı ısıya maruz kalması da patlama ve yangınlara yol açabilir. Dolayısıyla Amerika’nın Detroit şehrinde yaşanan olay da telefonun aşırı güneş ışığına maruz kalmasından kaynaklanıyor olabilir. Dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktayla kendinizi ve telefonunuzu güvende tutabilirsiniz. Bunlar:
  • Orijinal batarya ve şarj aleti kullanmak
  • Telefonları aşırı ısı ve sıcaktan korumak
  • Şarj esnasında telefon kullanılmamaya özen göstermek
  • Telefon şarja takılmadan önce cihazın soğuması beklenmek
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6171 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, batarya patlaması ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim