Anlık Bildirim

Samsung son üç yılın en iyi faaliyet karına imza atmak üzere

Güney Koreli elektronik devi pek çok sektörde atbaşı olmasının meyvelerini topluyor. Milyarlarca dolar zarara girmesine rağmen çeyrek dönem mali tablolarında rekor kırmayı başardı.

Geçen yıl Galaxy Note 7 modeli ile zor günler geçiren Samsung, diğer sektörlerdeki başarılı çizgisi sayesinde mali tablolarını düzeltmeyi başardı. Firma son üç yılın en iyi faaliyet karını açıklamaya hazırlanıyor.

Rekora Koşuyor

Firmanın tahminlerine göre yılın son çeyreğinde 44.6 milyar dolar gelir elde edilmesi öngörülüyor. Faaliyet karı ise 7.75 milyar dolar civarına çıkıyor. Bu rakam son üç yılda elde edilen en iyi faaliyet karı. Son olarak Galaxy S3 döneminde bu seviyede bir rakam yakalanmıştı. Yıl bazında yüzde 50 civarında bir artış söz konusu.

Aslında mobil bölüm halen zarar ediyor. Geçen çeyrekte oluşan 3 milyar dolar civarındaki zarardan sonra bu çeyrekte de 2 milyar dolar civarında bir faaliyet zararı oluştuğu tahmin ediliyor. Bununla birlikte özellikle yarı iletken ve ekran bölümlerinin yüksek karı ile yerel para biriminin güçlenmesi faaliyet karını beklenen seviyede tuttu. Yani Galaxy Note 7 başarılı olsaydı şu anda 10 milyar dolar civarında bir faaliyet karını konuşuyor olacaktık.

Samsung böylece 2016 yılını beklenenden daha az hasarla kapatmış oldu ve 2017 yılı için ümit tazeledi. Özellikle Galaxy S8 ile bozulan marka imajını yeniden düzelttiği takdirde faaliyet karında rekor seviyelere ulaşması çok zor olmayacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim