Anlık Bildirim

Samsung, uzun bir süre daha AMOLED pazarının tek hakimi olacak

UBI Research araştırma şirketinin yaptığı araştırma sonuçlarına göre Samsung’un akıllı telefon AMOLED pazarındaki payı %72’ye kadar gerilese de şirket bu alanda hakimiyetini sürdürecek.

Samsung, uzun bir süre daha AMOLED pazarının tek hakimi olacak Tam Boyutta Gör
 

UBI Research’in yaptığı araştırmaya göre günümüzde akıllı telefonlardaki AMOLED ekranların en büyük üreticisi konumunda olan Samsung, pazar hakimiyeti azalsa da uzun bir süre daha rakipleriyle olan farkı koruyacak ve pazardaki en büyük oyuncu olmaya devam edecek. Şu an akıllı telefon AMOLED pazarının %89’una sahip olan Samsung’un, 2020 yılına gelindiğinde pazarın %72’sine sahip olması bekleniyor.

Şirketin pazar payı rakiplerinin de bu alanda hamleler yapmasıyla birlikte düşecek olsa da araştırmaya göre 2020’den sonra birkaç yıl daha Samsung pazarın %50’sinden fazlasını yönetebilir. Bu yıl Apple ve Çinli üreticilerin de agresif bir giriş yapması beklenen AMOLED pazarı daha da hareketlenecek ve bu durum, yeni oyuncular AMOLED ekran için Samsung’u seçerse, Samsung’un pazar payında beklenen düşüşleri önleyebilir.

Yeni Üreticiler Gelecek 

Samsung Display, geçtiğimiz yıl AMOLED’e yönelik ciddi yatırımlar yaparak büyük ölçekli üretime başlamış ve bu yıl da artan talepleri karşılayabilmek için yatırımların devam edeceğini duyurmuştu. LG Display ile birlikte Japon ve Çinli panel üreticileri de  bu yıl AMOLED için seri üretime geçileceğini duyurmuştu. Bu durumun da pazara ivme kazandıracağı düşünülüyor.

AMOLED panelleri, daha yüksek bir kontrast oranı sağlayarak, mobil cihazları açık havada görünmeyi çok daha kolay hale getiriyor. Ayrıca yüksek parlaklık seviyeleri sunabilen bu panellerin kullanıldığı akıllı telefon modellerinde de artış olması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim