Anlık Bildirim

Samsung yeni mali çeyrek rekoruna koşuyor

Bu yıl Apple’a OLED ekran ve bellek tedarik edecek olan Samsung, bunun etkisiyle faaliyet karında da yeni rekorlara koşuyor. Analiz raporları beklentileri yükseltti.

Yılın ikinci çeyreğinde 12.38 milyar dolar faaliyet karı açıklayarak tarihindeki en yüksek rakama ulaşan Samsung, ayrıca rakibi Apple’ı da ikinci kez geride bırakmıştı. Firma üçüncü çeyrek için biraz durgunluğa işaret etse de yeni rekorlar gelebilir.

Rekor üstüne rekor

Firma yaptığı açıklamada LCD ve OLED panellerinde yaşanan fiyat düşüşü ile yarı iletken pazarındaki artan rekabetin kara olumsuz etki edeceğini ifade etmişti. Ne var ki Samsung’un dile getirmediği bir unsur yükselişe neden olabilir. iPhone X modeline OLED ekran ve yine tüm yeni iPhone modellerine bellek yongaları sağlayacak olan firma bu sayede karını arttırabilecek.

Yeni raporlara göre Samsung’un 12.5 milyar dolar civarında bir faaliyet karına ulaşabileceği ifade ediliyor. Toplam gelir ise 56 milyar dolara yaklaşacak. Yani Samsung tarihinde yeni bir rekora hazırlıklı olmak gerekiyor.

Galaxy Note 7 probleminden sonra firmanın tüketici ilgisini kaybetmesi ve büyük bir sarsıntıya uğraması bekleniyordu. Özellikle Note serisini tamamen tedavülden kaldıracağı iddia edilen firma bununla birlikte gerekli dersleri çıkararak daha güvenli bataryalar geliştirdi. Galaxy S8 satışları tüketicilerin halen firmaya güven duyduğunu gösterdi. Galaxy Note 8 ön siparişleri de şu an beklentilerin üzerinde devam ediyor. Bu bakımdan sanki geçen yıl hiç problem yaşanmamış gibi her şey normale dönmüş durumda.

Diğer taraftan yarı iletken ve ekran sektöründe son dönemde yaşanan fiyat artışları aslında Galaxy Note 7 etkisini kapatan en önemli etken oldu. Hatta mobil bölüm patronu DJ Koh’un görevden alınmasını da engelledi diyebiliriz.

Mobil bölümün büyük zarardan dolayı sıfır kar açıkladığı dönemde dahi toplam faaliyet karı 7 milyar dolara ulaşmayı başarmıştı. Şimdi mobil bölüm de yavaş yavaş katkı yapmaya başladı ve tablolar da ortada. Analizler yılın dördüncü çeyreğinde bu rakamların da aşılacağını düşünülüyor. Yani rekor üstüne rekora hazır olmak gerek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim