Anlık Bildirim

Samsung’a rüşvet baskını

Geçen yıldan bu yana rüşvet soruşturmaları ile uğraşan Samsung bugün yine polis baskınına uğradı. Seul savcılığının yeni bilgi ve belgelere ulaştığı ifade ediliyor.

Son dönemde marka imajı açısından zor günler geçiren Samsung’a bir darbe de kendi ülkesinden geldi. Seul bölge savcılığı, rüşvet soruşturması kapsamında firmanın genel merkezine baskın düzenledi.

İddialar Çok Büyük

Samsung’un başı geçen yıldan bu yana rüşvet soruşturması ile dertte. Holding, geçtiğimiz yıl Samsung C&T ve Cheil Industries adındaki iki iştirakini birleştirme hamlesi yapmıştı. Böylece bir süredir tedavi gören kurucu ve yönetim kurulu başkanı Lee Kun-hee’nin tüm yönetim yetkileri oğlu Lee Jae-yong’a geçmişti.

İştiraklerin birleşmesi için Samsung C&T ‘nin büyük hissedarı Ulusal Emeklilik Kurumu’nun onayı alınmış ve böylece toplantıda üçte iki kabul oyu elde edilerek birleşme sağlanmıştı. Ne var ki Seul savcılığı bu süreci adil bulmadığı için soruşturma başlatmıştı. Temmuz 2015 tarihinde Samsung’un Seul’deki genel merkezi polis baskınına uğradı ve süreç ile ilgili tüm materyallere el konuldu.

Yapılan uzun soruşturmanın ardından bugün tekrar Samsung genel merkezine polislerin geldiği bildirildi. Suçlama dosyasında Samsung’un iki sivil toplum kuruluşuna on milyonlarca dolar bağış yaptığı ve sonucunda da bu kuruluşların iki iştirakin birleşmesi konusunda yoğun bir şekilde lobi yaptığı ifade ediliyor. Yani suçlamanın odağında rüşvet var.

İşin ilginç tarafı bu kuruluşlar Choi Soon-sil adındaki bir kişiye ait ve bu kişinin Almanya’daki hesaplarına 2.8 milyon Avro transfer edilmiş. Choi ise devlet başkanı Park Geun-hye’nin en büyük dostu ve sırdaşı olarak biliniyor. İşin aslı oldukça karmaşık.

Diğer taraftan Ulusal Emeklilik Kurumu da bugün baskına uğradı ve polislerin şu anda arama yaptığı ifade edildi. Samsung C&T iştirakinin diğer ortağı Elliott Management zamanında adil olmayan bir şekilde hisse değişimi yapıldığını ifade ederek ret oyu vermişti. Bu bakımdan soruşturmaya dahil edilmedi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4940 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung bribe ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim