Anlık Bildirim

Samsung'a yakın bir kaynak Galaxy Note 7′nin patlama sebebini açıkladı

Dünya çapında gelen patlama haberleriyle Samsung’a 2016 yılında büyük bir hayal kırıklığı ve imaj zedelenmesi yaşatan Galaxy Note 7 için hazırlanan rapora göre olayın nedeni belli oldu.
Samsung’un geçtiğimiz ağustos ayında umutlarla tanıttığı yeni nesil akıllı cihazı Galaxy Note 7 deyim yerindeyse şirket üzerine adeta kara bir bulut gibi çöktü. Peşi sıra gelen patlama haberleriyle kendini global çaplı krizin içerisinde bulan teknoloji devi, çok geçmeden başlatılan değişim ve iade programıyla tüm cihazları geri çağırarak hurdaya gönderdi.
Milyonlarca dolar zarara uğrayan ve daha da önemlisi marka imajını zedeleyen Samsung’da yaşanan patlamaların nedeni tespit edildi. Reuters’ın ismini açıklamadığı şirkete yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre Güney Koreli üreticinin olaya dair hazırladığı raporun tamamlandığı belirtiliyor. Edinilen bilgiler Galaxy Note 7'lerin patlamasına telefonun pilinin neden olduğuna, batarya dışında herhangi donanımsal ya da yazılımsal sorunun görülmediğine işaret ediyor.
Hatırlayacağınız gibi yapılan ilk incelemelerde de SDI tarafından üretilen pillerde sıkıntı olduğu, diğer tedarikçi ATL'den gelen bataryalarda ise herhangi bir problemle karşılaşılmadığı ifade edilmişti. 23 Ocak Pazartesi günü Galaxy Note 7'deki soruşturma hakkında resmi bir açıklama yapması beklenen Samsung’un aynı sıkıntıların tekrarlanmaması için gelecek cihazlarda ne gibi önlemler aldığı da büyük merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13441 kez okundu.
42 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim