Anlık Bildirim

Samsung'dan rakiplerini kıskandıracak yeni çift kamera teknolojisi

Mobil cihazlarda giderek daha fazla tercih edilen çift kamera teknolojisiyle ilgili yeni bir patent alan Samsung, bugüne kadar hiçbir cihazda olmayan bir donanımla karşımıza çıkacak.
2016 yılında piyasaya sürülen akıllı telefonlardaki en önemli özelliklerin başında şüphesiz çift kamera geliyor. Üstün görüntüleme desteğinin yanı sıra daha fazla yakınlaştırma ve netlik imkanı sağlayan donanımı popüler birçok markanın yanı sıra Apple da iPhone 7 Plus ile hayata geçirdi.
Samsung’un Kore’de aldığı son patente bakılırsa teknoloji devi ilerleyen dönemlerde devrim niteliğinde bir yenilikle karşımıza çıkabilir. 37 sayfalık dosyada yer alan bilgilere göre Samsung’un yeni çift kamera sistemi, hareketli nesnelere odaklama problemini ortadan kaldıracak.

Hareketli objeler eş zamanlı olarak takip ediliyor

Çalışma mantığını şu şekilde açıklayabiliriz: Öncelikle geniş açılı lens fotoğrafta/videoda ön planda yer alan insan, ağaç gibi nesneleri tespit ediyor. Hemen ardından devreye giren -uzun odak üretmek amacıyla ışık yolunu genişlen- telefoto lens ise ilgili objeyi eş zamanlı takibe alıyor. Böylelikle hareketli nesneleri yakınlaştırmak ve çekim yapmak kolaylaşırken herhangi bir odaklanma ya da netlik problemi de yaşanmıyor.
Günümüz akıllı telefonlarında kullanılan çift kamera teknolojisi sabit objeler için yeterli performans sergiliyor ancak iş hareketli nesnelere geldiğinde ne yazık ki beklentiler tam anlamıyla karşılamıyor. Galaxy Note 7'deki hayal kırıklığının ardından yeni nesil cihazlarıyla tekrar kullanıcıların gönlünü kazanmak isteyen Samsung bakalım bu donanımı ne zaman hayata geçirecek…
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33307 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim