Anlık Bildirim

Samsung’dan tarihi rekor: 12.7 milyar dolar faaliyet karı

Var olduğu her alanda yenilikçiliği ve teknolojiyi önde tutan Samsung bunun karşılığını fazlasıyla alıyor. Firma yılın ikinci çeyreğinde tarihi bir rekora imza attı.

Geçen yıl Galaxy Note 7 modellerinin tamamen toplatılacağı kesinleşince Samsung için sonun başlangıcı yorumları yapılmış ve uzun süre toparlanamayacağı dile getirilmişti. Bugün geldiğimiz noktada Samsung rekorları adeta ezip geçti.

Rekorların yılı

Firmanın açıkladığı verilere göre yılın ikinci çeyreğindeki gelir 54.8 milyar dolar oldu. Faaliyet karı tarihi rekora imza atarak 12.7 milyar dolar olurken net kar da 9.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Samsung ikinci kez Apple’dan daha yüksek faaliyet karı açıklamış oldu. Apple’ın 10 milyar dolar civarında faaliyet karı açıklaması bekleniyor.

Samsung’un başarısının arkasında akıllı telefon bölümü olduğunu zannedenler yanılır zira halen Galaxy Note 7 modelinin imha maliyetleri karı etkiliyor. En büyük gelir; bellek, sensör gibi yongaları üreten yarı iletken bölümünden geldi. Özellikle DRAM ve NAND pazarlarında ortalama fiyatın artması bunda etkili oldu. Bölümün tek başına toplamda 15.8 milyar dolar gelir, 7.2 milyar dolar faaliyet karı elde ettiği ifade ediliyor.

Mobil bölüme geçecek olursak toplamda 3.7 milyar dolar faaliyet karı söz konusu. Galaxy S8 serisinin Galaxy S7 serisinden yüzde 15 daha çok sattığı belirtiliyor ancak net rakamlar yok. Bu bakımdan bir tahminde bulunmak zor ancak 10 milyon rakamını geçtiğini söyleyebiliriz.

Samsung üçüncü çeyrekte gelirin düşmesini bekliyor. Galaxy Note 8 beklentisi nedeniyle azalan satışlar ve bellek sektöründeki durgunluk etkili olacak. Ayrıca Galaxy Note 8 için önemli bir pazarlama bütçesi ayrıldığı da ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3634 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim