Anlık Bildirim

Samsung'dan yonga üretimine 18 milyar dolarlık yeni yatırım

Yarı iletken devi Samsung, yonga üretim tesislerini nesnelerin interneti, yapay zeka ve otomotiv teknolojilerinden beklenen talep artışını karşılayacak şekilde genişletiyor.
Dünyanın en büyük yonga üreticilerinden biri olan Samsung Electronics, Güney Kore'de yarı iletken üretimini genişletmek için 20.4 trilyon won (18 milyar dolar) yeni yatırım yaptıklarını açıkladı. Salı günü yapılan açıklamada, Seul'ün güneyinde bulunan Pyeongtaek fabrikasında 15.6 trilyon won harcama yapıldıktan sonra tesise yapılacak toplam yatırımın 2021 yılında 30 trilyon won'a yükseleceği belirtildi.
Şirket, Güney Kore'nin Pyeongtaek şehrindeki yeni yarı iletken tesisinin seri üretime başlaması nedeniyle bir basın bildirisi yayınladı. Yeni fabrika Samsung'un dördüncü nesil V-NAND (64 katman) üretimine odaklanacak. 
Suwon merkezli şirket ayrıca 2018 yılına kadar Güney Kore'deki Asan kentinde yeni bir OLED üretim tesisi kurmayı planlıyor. Buna ek olarak Samsung'un Çin'in Xi'an şehrinde ikinci bir yarı iletken üretim hattı inşa etme planlarını gözden geçirdiğini de belirtelim.

Yarı iletken şirketin en önemli gelir kapısı

Şirket, üretim hattının kapasitesini nesnelerin interneti, yapay zeka ve otomotiv teknolojilerinden beklenen talep artışını karşılayacak şekilde genişletmek istiyor.
Her ne kadar tüketiciler sadece akıllı telefon ve televizyonları bilseler de Samsung en büyük geliri yarı iletken işlerinden elde ediyor. Şirketin mobil cihaz ve bilgisayar üreticileri için yonga tedarik etmesi en büyük kazanç kapısı olmuş durumda. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, 2016 yılında yarı iletkenler şirketteki faaliyet gelirinin %46.5'ini oluşturdu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim