Anlık Bildirim

Samsung'un Çin'deki akıllı telefon pazar payı %0.8'e düştü

Dev akıllı telefon üreticilerinden Samsung, Çin pazarında pazar payını yükseltmek için çalışıyor. Yeni yayınlanan bir raporda dünya devinin Çin'deki pazar payının sadece %0.8 olduğu açıklandı.
Samsung dünyanın en çok akıllı telefon satan şirketi olarak bilinse de, Koreli devin Çin pazarında adeta yokları oynadığını söylemek yanlış olmaz. Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından yayınlanan bir raporda Samsung'un Çin akıllı telefon pazar payının %0.8'e düştüğü açıklandı. Bunun en büyük sebebi de Çin'de yer alan yerel akıllı telefon üreticileri.

Çin'deki yerel akıllı telefon üreticileri Samsung'u zorluyor

Raporda yer alan verilere göre Çin akıllı telefon pazarında ilk beş sıranın dördünü yerel üreticiler paylaşırken, listeye giren tek yabancı şirket ise Apple oldu. Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi ve Apple'ın oluşturduğu ilk 5'e giremeyen Samsung ise bu başarısızlığı Galaxy S9 ve Galaxy S9+ satışları ile ortadan kaldırmayı hedefliyor. Hatta öyle ki, Koreli şirket yeni amiral gemilerinin tanıtımı için Çin'in en popüler aktörleriyle reklam anlaşmaları imzalamış durumda.
Samsung sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, raporun neden medyaya sunulduğunu anlamadığını ifade ederek durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. 1992'de Çin cep telefonu pazarına giren Samsung ülkede lider konuma gelmiş ve 2013'ten sonra yerel üreticilerin de atakları ile konumunu hızla kaybetmeye başlamıştı. Çin'in, Kore'den daha karmaşık bir pazar olduğunu belirten yetkililer, Samsung'un bu başarısızlığı farklı yaklaşımlarla ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirtiyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim