Anlık Bildirim

Son olarak yarı özelleştirilmiş Exynos 8895 yonga setini Galaxy S8 serisinde gördüğümüz Samsung, diğer akıllı telefon serileri için düşük profilde işlemciler tasarlıyordu. Bu yıl çıtayı biraz daha yükselten firma performansı arttırma kararı vermiş.

İlk olacak

İnternete sızdırılan Exynos 7872, firmanın ilk Cortex-A73 çekirdekli yonga seti olma özelliğini taşıyor. 6 çekirdekli olan yonga setinde 2 adet performans için Cortex-A73 çekirdeği kullanılırken, enerji verimliliği için de 4 adet Cortex-A53 çekirdeği tercih edilmiş. Grafik tarafında ise 2 çekirdekli Mali-T830 yer alıyor.

Exynos 7872 yonga setinin diğer bir özelliği 14nm LPP versiyonunda üretilecek olması. Yani enerji verimliliğini ön planda tutan ve zar alanından kazanan bir yapıya sahip. 28nm sürecinde üretilen önceki Exynos modellerinde göre yüzde 70 daha iyi performans, yüzde 30 daha yüksek enerji verimliliği sunuyor.

Henüz teknik detaylar belli olmadığı için benchmark performansı konusunda konuşmak için erken ancak işlemci açısından Qualcomm’un Cortex-A72 çekirdekli Snapdragon 653 yonga setinden bir tık ileride olacağını söyleyebiliriz. Grafik tarafında ise geride kalacaktır.

Yonga setinde LTE modem entegre olarak geliyor. Bu da Samsung’un tamamen kendi öz kaynaklarını kullanmasını sağlıyor. Ekim ayında hacimli üretime geçeceği belirtilen yonga setinin Galaxy A 2018 serisinde kullanılması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim