Anlık Bildirim

Samsung’un Metal 12 tasarım anlayışı telefonlara ve saatlere de geliyor

Samsung’un yeni nesil akıllı telefonlarında dayanıklılık ve hafiflik adına büyük vaatlerde bulunan Metal 12 alaşımı görebiliriz. Marka başvurusu buna işaret ediyor.

Samsung’un CES 2018 fuarında tanıttığı Notebook 9 2018 modelinin dikkat çeken özelliği Metal 12 adındaki alaşım olmuştu. Çok hafif ve çok sağlam olduğu ifade edilen Metal 12 çözümü mobil cihazlara da gelecek.

Metal 12 ismi aslında periyodik tablodaki 12 numaraya yani magnezyuma işaret ediyor. Samsung çok fazla detay vermese de magnezyum destekli alüminyum materyali olması büyük ihtimal.

Magnezyum nedir?

Magnezyum alkali toprak metali ve periyodik tabloda 12 numarasına sahip. Parlak gri bir renge sahip olan magnezyum, hafif ancak sağlam bir materyal isteyenlerin tercihi oluyor. Bununla birlikte çok aktif bir metal olduğu için saf halde kullanılamıyor. Genelde alüminyum veya çinko ile karıştırılarak tabiri yerindeyse yatıştırılıyor ve kolayca aşınma veya yanma gibi risklerin önüne geçiliyor.

Magnezyum ayrıca üretimi biraz maliyetli olduğu için genelde premium cihazlarda kullanılıyordu. Örneğin Samsung'un NX1 kamerasının gövdesi magnezyum alaşımdan imal edilmişti. Son dönemde maliyetlerin nispeten düşmesi, üreticilerin de alternatifleri arasına girmesine neden oldu.

 

Samsung’un Metal 12 tasarım anlayışı telefonlara ve saatlere de geliyor Tam Boyutta Gör

Örneğin Surface tablet modellerinde magnezyum alaşım kullanılıyor. Oppo R1 modelinde de magnezyum alaşım bulmak mümkün. Yine OnePlus akıllı telefonlarında da arka kapağın iç kısmı sağlamlığın artırılması açısından magnezyum alaşım ile kaplanmıştı.

Peki alüminyum ile magnezyum arasında ne gibi farklar var?

İlk olarak ağırlık konusunda önemli bir fark mevcut. Örneğin Galaxy S6 modelindeki 6013 serisi alüminyum alaşım santimetreküpte 2.71gram ağırlık sunuyor. iPhone modellerindeki 7000 serisi alüminyum ise daha ağır ancak magnezyum alaşım santimetreküp başına 1.8gr civarında bir ağırlık barındırıyor. Diğer anlamda magnezyum alaşım alüminyum alaşımdan yüzde 33 daha hafif.

Hafifliğine rağmen magnezyum hemen hemen aynı sağlamlık seviyesinde. Darbe ve şoklara dayanabilen materyal aynı zamanda ısıyı yaymakta da oldukça maharetli. Yine radyo dalgalarının yayılmasını daha az engelliyor ve en iyi sinyal kalitesini garanti ediyor. Ayrıca magnezyumun işlenmesinin maliyeti alüminyum ile aynı.

Samsung’un EUIPO kurumuna yaptığı marka başvurusunda Metal 12 çözümünün bilgisayarlar, monitörler, tabletler, akıllı telefonlar, akıllı saatler ve hatta akıllı ev eşyaları gibi çok geniş bir alanda kullanılacağı anlaşılıyor.

Henüz başvuru aşaması olduğu için önümüzdeki dönemde hangi cihazları göreceğiz bilinmiyor. Bununla birlikte Galaxy S9 serisinde veya Galaxy Note 9 modelinde önemli bir pazarlama unsuru haline gelebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim