Anlık Bildirim

Samsung’un gelecek yılki amiral gemilerinde farklı yonga seti iddiası

Samsung’un şirket içi iletişimine dayandırılan bir habere göre gelecek yıl iki farklı yonga seti mimarisi göreceğiz. Yonga setlerinden birisi 7nm sürecinde olacak.

Henüz Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 8 piyasaya çıkmış değil ancak şimdiden gelecek yıl için iddialar gelmeye başladı. Samsung’un gelecek yıl amiral gemilerinde farklı bir yonga seti stratejisi izleyeceği ifade ediliyor.

Yeni bir strateji

Samsung’un şirket içi iletişimine dayandırılan bir habere göre gelecek yıl iki farklı yonga seti mimarisi göreceğiz. Galaxy S9 modelinde firmanın Exynos 8895 yonga setinin devamı niteliğinde yine 10nm süreci ile tasarlanmış Exynos 9810 yonga setini kullanacağı belirtiliyor. Galaxy Note 9 ise önemli bir sıçrama yapacak.

Samsung’un gelecek yıl sonlarına doğru 7nm sürecinde hacimli üretime geçmeyi planladığı biliniyor. Galaxy Note 9 modeli de tam bunun üzerine gelecek. Modelde kullanılacak yonga seti 7nm sürecinde üretilecek ve önceki versiyona göre önemli performans ile enerji verimliliği artışı getirecek.

Peki bugüne kadar böyle bir tavır sergilemeyen Samsung’un ani karar değişikliğinin sebebi ne? Bazı görüşler 2018 sonlarında Qualcomm’un 7nm süreci için TSMC ile el sıkışacak olmasının bunda en büyük etken olduğu yönünde. 10nm sürecinde üretim kaybına uğrayacak olan Samsung, 7nm sürecine geçerek boşalan bantları değerlendirmek istiyor. Ayrıca 7nm sürecine ev sahipliği yapan ilk cihaz ünvanını Galaxy Note 9 modeli alacak. Böylece sektörde de potansiyel müşterilerin ilgisini çekmiş olacak.

Bunlar henüz iddia seviyesinde olduğu için kesin bir şey söylemek mümkün değil ancak bu tür bir değişiklik Galaxy S serisi ile Galaxy Note serisini performans olarak kesin bir şekilde ayıracaktır. İddiaların ne kadar doğru olduğunu gelecek yıl 7nm sürecine geçiş aşamasında görme imkanımız olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim