Anlık Bildirim

Samsung'un parmak izi sensörlü sarılabilir ekranının patenti ortaya çıktı

Akıllı telefon üreticileri cihazların ebatlarını büyütmeden ekran boyutunu arttırma peşinde. Samsung'un patent başvurusu sarılabilir ekrana sahip bir cihazın gelebileceğini gösteriyor.
Akıllı telefonlardaki çerçeveler artık neredeyse ortadan kaybolacak derecede küçülürken, üreticiler cihaz ebatını büyütmeden ekran boyutunu arttırmanın yollarını arıyor. Görünüşe bakılırsa bu da esnek ekranlar sayesinde mümkün olacak. Samsung'un parmak izi sensörlü sarılabilir ekranı ile ilgili patent ortaya çıktı.
WIPO veritabanında yayınlanan patentin başvurusu 13 Haziran 2017 tarihinde yapılmış ve Samsung'un son birkaç yıldır sergilediği prototipe benziyor. Patent, silindirik ve kare şeklindeki metal gövdeye sarılmış esnek bir ekran gösteriyor. Ana üniteye entegre edilmiş parmak izi sensörüne dokunarak ekran panelinin kilidi açılıp dışarı çekilebilecek.

Esnek ekranlı telefonlar 2018 sonuna kadar gelebilir

Bu tür bir ekranın amiral gemisi akıllı telefonlara pek uygun olmayacağı açıkça ortada olsa da patent, OLED kalitesinde esnek ekrana sahip bir modelin gelebileceğine işaret ediyor. Bu tahmin edebileceğiniz gibi bir tablet de olabilir. LG, Sharp, Polyera vb. birçok şirket benzer esnek ekranlar geliştiriyor. Hala bu teknolojinin yaygınlaşmasını bekliyoruz ancak gidişata bakılırsa 2018 sonuna kadar esnek ekranlı cihazlar hayatımıza girmiş olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3939 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim