Anlık Bildirim

Samsung'un üst düzey telefon satışları %29'a düştü

Yayınlanan yeni bir rapor Samsung'un üst sınıf akıllı telefon satışlarının düşüşte olduğunu ortaya koyuyor. Galaxy S ve Note serileri toplam cihaz satışlarının sadece %29'unu oluşturmuş durumda.
Samsung Galaxy S8'in resmi olarak tanıtılmasına sadece iki gün kala yayınlanan yeni bir rapor Samsung'un üst düzey cihazlarının eskisi kadar iyi gitmediğini iddia ediyor. Koreli basın kuruluşu The Investor, 2017 yılının ilk çeyreğinde Samsung'un üst sınıf telefon serilerinin şirketin mobil satışlarının sadece %29'unu oluşturduğunu söylüyor.
Hana Financial Investment tarafından derlenen verilere göre Galaxy S ve Note serisi satışları ilk kez %30'un altına düşmüş durumda. Galaxy S4 modeli 2013'te piyasaya çıktığında şirketin üst düzey cihaz satışları %75'e ulaşmıştı. Ancak o zamandan bu yana sürekli düşüş göstererek 2015 yılında %40'ın altına düştü.
Galaxy Note 7'lerin geri çağırılması, şirketin amiral gemisi cihazlarından birini ortadan kaldırırken, Samsung'un daha az üst seviye cihaz satmasına neden oldu. Galaxy S8'in yaklaşmasıyla birlikte tüketicilerin yeni telefonu bekliyor olmaları da satışları etkilemiş durumda. Son kullanıcılar hala bir Galaxy S7 veya Galaxy S7 edge satın almak istiyor olsa bile, yeni telefonun gün ışığı görmesinin ardından fiyatlar muhtemelen düşecek.

Samsung telefonların ortalama satış fiyatı da düştü

Samsung'un tüm telefonları için ortalama satış fiyatlarına baktığımızda, cihazların 2016 yılında 232 dolara satıldığını görüyoruz. Strategy Analytics'e göre bu rakam 2015'deki 289 dolardan %19.7 daha düşük. Referans olması bakımından Apple'ın 2016 yılı ortalama satış fiyatı 645 dolardı. Yani 2015'ten bu yana %7'lik bir artış söz konusu. Ortalama fiyatlardaki büyük fark, Apple'ın orta sınıf veya giriş seviyesi akıllı telefon üretmediği göz önüne alındığında pek de şaşırtıcı gelmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5317 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim