Anlık Bildirim

Bu hafta VidCon video teknolojileri konferansında sanal gerçeklik açısından önemli duyurular gerçekleşti. Google ve YouTube’ın başını çektiği yeni girişim VR180 adında yeni bir teknoloji duyurdu. Teknoloji sanal gerçeklik içerikleri hazırlayanlara yönelik maliyetleri düşürmeyi amaçlıyor.

Yeni standart

VR180 kullanıcının tüm ortamı deneyimleme ihtiyacının olmadığı içeriklerde devreye giriyor. Örneğin bir konser esnasında sanal olarak oturduğunuz koltuğun arkasını görmeniz gerekmiyor. Önünüzde 180 derecelik bir ortam en iyi deneyim için yeterli oluyor. Veyahut bir sanal ders esnasında yine aynı durum söz konusu.

Girişim, kameraların ön taraftaki görüş açısını kullanarak 180 derecelik bir sahne oluşturuyor. 360 derecelik görüntülerin aksine 180 derecelik görüntüler bilgisayar veya telefon ekranında standart bir video gibi görünüyor. Ayrıca 4K stereoskopik görüntüler de elde edilebiliyor. Uyumlu gözlüklerle bu 180 derece ve 3D özelliklere erilişebiliyor.

LG, Yi ve Lenovo, bas-çek kameraların fiyatı kadar olacak yeni 180 derecelik video kameraların üretimi için kolları sıvadı. Yıl sonuna doğru ilk örnekleri piyasada görmemiz mümkün olacak. Yine bazı akıllı telefon kameralarında bu teknolojinin kullanılması bekleniyor. YouTube ve Google Daydream ise şimdiden yeni standarda destek vermeye başladı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim