Anlık Bildirim

Satya Nadella: Microsoft, mobil teknolojiye yatırım yapmaya devam edecek

Windows 10 Mobile platformunu kaderine terk ettiği için büyük eleştirilere maruz kalan Microsoft, mobil sektörden henüz elini ayağını çekmediğini açıkladı. İşte şirket CEO'sunun olay açıklamaları.
Microsoft'un kendi mobil platformunu resmen kaderine terk ettiğini hepimiz biliyoruz. Windows 10 Mobile deyim yerindeyse diri diri gömüldü ve artık Windows telefonların hiç bir geleceği yok.
Yazılım devi resmi olarak Windows telefonlar için yeni özellikler sunmayı planlamadığını açıkladı. Windows 10 Mobile sadece 2019'un ortasına kadar güvenlik yamaları alacak.
Ancak bu durum Microsoft'un mobil teknolojiye yatırım yapmayı bırakacağı anlamına gelmiyor. Şirket CEO'su Satya Nadella, analistlerle yapılan bir konferans görüşmesinde bu konu hakkında oldukça ilginç açıklamalar yaptı.
Nadella, Microsoft'un mobil teknolojiye katılımının tamamen sona ermediğini belirterek, kendilerini mobil işlerden soyutlamamak için ister küçük kurumsal hizmetler olsun isterse de bulut tabanlı hizmetler olsun sürekli olarak çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Microsoft'un hayalinde çok farklı bir mobil cihaz var

Açıkçası, bu durum Microsoft'un yepyeni bir cihaz üzerinde çalıştığına işaret etmiyor ancak şirketin mobil teknoloji konusundaki yatırım ve girişimlerinin henüz sona ermediğinin bir kanıtı olabilir.
Yazılım devinin uzun vadeli stratejisinde "mobil" terimi farklı bir anlam taşıyor. Şirketin sadece bir telefonun ötesinde birden fazla form faktörüne sahip yeni bir mobil cihaz üzerinde çalıştığı bildiriliyor.
Microsoft, 2010 yılında iki ekranı olan Courier isimli katlanabilir bir dijital günlük geliştirmişti. Dizüstü bilgisayar görünümünde olan ürün katlandığında, kitap boyutunda taşınabilir bir cihaza dönüşebiliyordu.
Yazılım devinin bu form faktörünü Andromeda isimli yeni bir cihazla geri getirmeye çalıştığı düşünülüyor. Yani Satya Nadella'nın sözünü ettiği mobil gelecek bu üründe hayat bulabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim