Anlık Bildirim

Şimdiye kadar sadece 50.000 adet Essential Phone satıldı

Yenilikçi tasarım anlayışı ve Andy Rubin gibi önemli bir ismin desteğiyle piyasaya sürülen Essential Phone satış performansı konusunda tam anlamıyla hayal kırıklığı yaratmış durumda.
Android'in kurucusu Andy Rubin'in şirketi tarafından çıkarılan Essential Phone'un teknoloji dünyasında çığır açması bekleniyordu. Zira arkasında, dünyadaki en yaygın işletim sistemlerinden birinde imzası olan önemli bir isim vardı. Ancak görünüşe göre Essential'ın satış ve pazarlama stratejisi akıllı telefonun satış rakamlarını yükseltmeyi başaramamış.
Essential Camera uygulamasının resmi indirme sayısına göre şu ana kadar sadece 50.000 adet Esansiyel Phone satılmış durumda. Uygulama sadece bu telefonda çalıştığı için yükleme sayısı bir anlamda telefonun kaç adet satıldığını da ortaya koymuş oldu. Satışların bu kadar düşük olmasının en önemli nedenlerinden biri cihazın hayli yüksek bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülmüş olması.

Agresif fiyat indirimleri bile yetmedi

Başlangıçta telefon 700 dolarlık bir fiyatla satışa sunulmuştu. Şirket sonunda bunun piyasaya yeni girmiş bir marka için pek de uygun bir rakam olmadığına ikna oldu. Ardından fiyat agresif bir şekilde 499 dolara düşürüldü ve akıllı telefonu alacak kişilere 200 dolarlık bir indirim yapıldı. Ancak görünen o ki bu çabalar bile akıllı telefonun satış grafiğini yükseltmeye yetmemiş. Telefonun ne kadar iyi performans çizeceğini zaman gösterecek, ancak şu an için raporlar iç açıcı görünmüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6367 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Andy Rubin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim