Anlık Bildirim

Snapdragon 835 yonga seti stok sıkıntısı yaşıyor, LG G6 zorda

Bu yılın en gözde ve ilk 10nm sürecindeki yonga seti olmaya aday Snapdragon 835’e nazar değdi. Verimlilik sorunları nedeniyle yonga setinin çıkışı Nisan aylarına kadar sarkmış durumda.

Qualcomm’un tarihindeki en güçlü yonga seti olarak adlandırdığı Snapdragon 835, halen piyasaya çıkmış değil. Pek çok iddia kafalarda soru işareti bırakırken, yaşanan gecikmeler bu iddiaları doğrular nitelikte.

Geçen yılın başlarında LeEco LeMax Pro ile birlikte Snapdragon 820 yonga seti sahneye çıkmıştı. Hatta 2015 Aralık ayında yonga setinin tanıtımı yapılmış ve CES 2016 fuarı beklenmeye başlamıştı. Bu yıl ise amiral gemi modelleri halen ortalarda yok ve ne zaman geleceği de bilinmiyor.

İddialar Ayyuka Çıktı

Normalde LeEco, Oppo ve Vivo’nun CES 2017 fuarında hamle yapması bekleniyordu ancak bu olmadı. Önümüzdeki dönemde de herhangi bir tanıtım beklenmiyor. MWC 2017 fuarında da beklentilerin boşa çıkabileceği ifade ediliyor. Sorun tahmin edilenden de büyük.

Forbes tarafından dillendirilen iddialara göre Galaxy S8 modeline ağırlık verildiği için Snapdragon 835 yonga setinde stok sıkıntısı yaşanıyor. En erken Nisan ayında yonga setinin yaygın satışı başlayacak. Bu tarihe kadar piyasaya çıkan telefonlarda Snapdragon 821 yonga setini göreceğiz. Ya da üreticiler riske girerek modellerini Nisan ayı sonrasına bırakacak.

Bunun anlamı LG G6 amiral gemi modelinin Snapdragon 821 yonga seti ile gelecek olması. Hatta HTC’nin bu nedenle yeni amiral gemi modelini bahara ertelediği ve yerine U Ultra modelini tanıttığı da dile getirilenler arasında.

Peki geçen yıl böyle bir sıkıntı yokken aynı temeller üzerine inşa edilen Snapdragon 835 yonga setinde neden stok sıkıntısı yaşanıyor? Bunun cevabı muhtemelen üretim sürecinde. Resmi olarak dile getirilmese de hem Samsung hem de TSMC’nin 10nm sürecinde verimlilik sıkıntıları yaşadığı bir süredir gündemde. Bu bakımdan yılın ortalarına doğru stok sıkıntısının biteceği tahmin ediliyordu. Hatta Samsung’un bunu bildiğinden dolayı Galaxy S8 lansmanını biraz daha geriye attığı da ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4164 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim