Anlık Bildirim

Trump istedi Foxconn temel attı: ABD'de iPhone fabrikası kuruluyor

Apple'ın en büyük tedarikçisi ve iPhone'ların üretimini yapan Foxconn, ABD başkanı Trump'ın da katılımıyla Wisconsin eyaletinde kurulacak üretim tesisinin temelini attı. Önemli detaylar haberimizde...
ABD ve Çin arasındaki ticari gerilim, Trump'ın da yumuşaması ile birlikte azalmaya başladı. Apple'ın en büyük tedarikçisi olan ve iPhone üretimi yapan teknoloji şirketi Foxconn, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk tesisinin temelini attı. Böylece uzun bir süredir Apple'a üretim tesislerini ABD'ye taşıması konusunda baskı yapan Trump amacına ulaşmış oldu.

iPhone'lar artık ABD'de üretilebilir

ABD başkanı Trump ve Foxconn'un kurucusu ve başkanı Terry Gou'nun katılımıyla, Amerika'nın Wisconsin eyaletinde kurulacak olan Foxconn üretim tesisinin temeli atıldı. Wisconsin'in güneydoğu bölgesinde yapılacak olan tesisin 10 milyar dolara mal olacağı tahmin ediliyor. Bunun, Wisconsin tarihinin en büyük ekonomik kalkınma projesi olduğu belirtilirken, tesisin tamamlandığında LCD ekran panelleri üreteceği açıklandı.
Samsung, LG ve Japan Display'den ekran tedarik eden Apple'ın bu ekranları kullanıp kulanmayacağı ise şimdilik bilinmiyor. Foxconn'un, iPhone'ları Çin fabrikasında üretmesine rağmen, Apple'ın ürünlerini yerel fabrikalarda yaptırmak istediği ve bu üretim tesisinin asıl amacının Apple cihazları üretmek olduğu belirtiliyor. Foxconn kurucusu Terry Gou, bu pojeyi 11 ay önce Trump'la görüştüklerini ve bu iş için en uygun bölgenin Wisconsin eyaleti olacağını kararlaştırdıkları ifade etti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10252 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
foxconn, trump ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim