Anlık Bildirim

Türkiye, Avrupa’nın mobil ödemeleri en çok kullanan ülkesi oldu

Visa tarafından yapılan 2016 Dijital Ödemeler Araştırması sonuçları, Türkiye adına ilginç rakamları ortaya koydu. Buna göre Türkiye, 19 Avrupa ülkesini geçerek birinci sırada yer aldı.

Türkiye, Avrupa’nın mobil ödemeleri en çok kullanan ülkesi oldu

Visa’nın Eylül ayında 19 Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği 2016 Dijital Ödemler Araştırması, ilgi çekici sonuçlar ortaya koydu. Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İsrail, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Romanya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye ve İngiltere için yapılan araştırma ülke başına yaklaşık 2000 katılımcı ile gerçekleştirilmiş.

Rapora göre Avrupa’da ödemelerini düzenli olarak mobil cihazlarla yapan tüketicilerin sayısı, geçen yıla kıyasla 3 kat artarak %18’den %54’e çıkmış. Mobil cihazdan bu güne kadar hiç ödeme yapmadığını belirten kullanıcıların sayısı ise %38’den %12’ye gerilemiş.

Araştırmada Türkiye, en azından bir kez mobil ödeme kullanım oranında %91 ile Avrupa’da ilk sırada yer almış. Katılımcılar, parasını yönetmek veya ödeme yapmak için mobil cihaz kullandığını belirtmiş. İkinci sırada %89 ile Danimarka, %87 ile Norveç sıralanıyor. Düzenli mobil ödeme kullanımında ise Türkiye’de oran %74 olarak gerçekleşmiş. Bu rakam için Avrupa ortalamasının %54 olması da ilgi çekici bir başka detay.

En Çok Fatura Ödeme ve Yemek Siparişi

Türkiye’de mobil ödemelerin hangi harcamalarda tercih edildiğine bakıldığında ise, araştırmaya katılanların %79’u elektrik, su ve doğalgaz gibi fatura ödemeleri, % 68’i seyahat, mobilya gibi yüksek tutarlı harcamaları; %71’i yemek siparişi, %47’si de film, müzik veya televizyon programı satın almak için mobil ödemeleri tercih ettiğini ifade etti. Araştırma, mobil ödeme kullanıcılarının %77’sinin ise arkadaşlarına veya ailelerine mobil cihazlar üzerinden para gönderdiğini gösteriyor.

Akıllı telefon ve tabletlerin ödemelerde tercih edilmesinde de Türkiye öne çıkıyor. Türkiye’de akıllı telefonu olan mobil ödeme kullanıcılarının %51’i, akıllı telefonunu haftada birden fazla kez mobil ödemelerde kullandığını belirtiyor. Bu oran Hollanda’da %45 iken Slovenya’da %19. Tablet kullanımında da Türkiye birçok Avrupa ülkesini geride bırakıyor. Türkiye’de mobil ödemelerin %43’ü tablet üzerinden gerçekleşirken, Hollanda %35, Avusturya %22 ve Slovenya ise %18 ile Türkiye’yi takip ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3773 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
2016 dijital ödemler araştırması, mobil ödeme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim