Anlık Bildirim

Uçaklardaki Note 7 uyarısı yakında sona erecek

Geçtiğimiz günlerde Samsung’un Note 7 model telefonların %96’sını geri topladığını açıklamasının ardından uçaklardaki Note 7 uyarıları kısa bir süre içerisinde sona erebilir.

Uçaklardaki Note 7 uyarısı yakında sona erecek Tam Boyutta Gör

Samsung Galaxy Note 7 modellerinde yanma ve patlama sorununun ortaya çıkmasıyla ilk olarak eylül ayında Federal Havacılık Kurulu, Samsung Galaxy Note 7 kullanan yolcuları, telefonlarını bagaj teslimine verilen valizlerin içine koymamaları konusunda uyarmış ve ülkemizde de Türk Hava Yolları başta olmak üzere pek çok firma uçuş başlamadan önce yolculardan Note 7 model telefonlarını kapalı tutmalarını ve yolculuk boyunca şarj etmemelerini isteyen anonslara başlamıştı.

 

Ekim ayında ise 'kontrolden geçirilip yenilenmiş' olduğu iddia edilen bir Note 7’nin uçuştan dakikalar önce uçakta patlamasının ardından Federal Havacılık Kurulu, Note 7’lerin kesinlikle uçağa alınmaması gerektiğini söylemişti. Bütün bu olanların ardından telefonun üretimini durduran Samsung, geçtiğimiz günlerde piyasadaki Note 7’lerin ‘’olağanüstü yüksek katılım oranıyla’’ %96’sının geri toplandığını bildirmesinin ardından Federal Havacılık Kurulu bu yüksek geri dönüşün Note 7 modelinin tehlikesi hakkında yeterli kamuoyunun oluştuğunu gösterdiğini ve bundan böyle uçaklarda Note 7 uyarısı yapmanın gereksiz olduğunu, şirketlerin bu uygulamaya son verebileceğini duyurdu.

Samsung’un %96 gibi oldukça yüksek bir geri iade oranına ulaşması 4 ay alırken, CES 2017’de konuşan Samsung Amerika Başkanı Tim Baxter kısa bir süre içinde Note 7’deki problem hakkındaki raporun yayınlanacağını açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim