Anlık Bildirim

Ülkemize '5G Vadisi Açık Test Sahası' kuruluyor

BTK, 5G iletişim teknolojisine geçişi hızlandırmak ve yerli teknolojileri daha gerçekçi test edebilmek adına 5G Vadisi Açık Test Sahası İşbirliği Protokolü imzalayacak.

Ülkemize '5G Vadisi Açık Test Sahası' kuruluyor Tam Boyutta Gör

BTK, 5G'ye en erken geçen ülkelerden biri olma hedefi kapsamında önemli adımlar atıyor. 4G'ye geçişte yaşanan gecikmenin bu defa yaşanmaması amaçlanıyor. Bu doğrultuda Türkiye'nin 5G mobil haberleşme teknolojisine geçişini hızlandırmak için 5G Vadisi Açık Test Sahası İşbirliği Protokolü imzalanacak.


5G Vadisi Açık Test Sahası İşbirliği Protokolü imzalanmasıyla 5G ve ötesi için ihtiyaç duyulan Araştırma Geliştirme (Ar-Ge), Üretim Geliştirme (Ür-Ge), test ve denemelerin yapılabileceği açık test sahasının oluşturulma projesini hayata geçirecek.


Üniversiteler, Hastaneler ve Labaratuvar Binaları Test Sahası Olacak

Bu proje kapsamında 5G teknolojilerinin test edilebileceği kurum ve kuruluşlar olarak Bilkent Üniversitesi, ODTÜ, teknoparklar, BTK merkez ve laboratuvar binaları başta olmak üzere çeşitli kamu binalarında haberleşme, şehircilik, ulaştırma, sağlık ve enerji gibi birçok endüstri için çözüm sunulacak, ürün ve uygulamalar geliştirilecek.

BTK yarın -15 Ağustos- gerçekleştireceği 17. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde söz konusu protokolü imzalayacak. 5G teknolojisine geçişin olabildiğince erken yapılması ve milli teknolojilerin kullanılmasıyla ilgili güzel haberler alıyoruz. Yerli teknolojilerin daha gerçekçi test edilmesi adına BTK'nın girişimi firmalara büyük kolaylık sağlayacak.

Uluslararası standartları belirlenen yeni nesil mobil haberleşme teknolojisi 5G'ye yönelik araştırma ve çalışmalar tüm dünyada hızla devam ederken, 5G mobil teknolojilerinin birkaç yıl içinde tüm dünyada kullanılmaya başlanması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3200 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btk, 5g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim