Anlık Bildirim

Uzun süredir beklenen telefon artık resmi; huzurlarınızda MeeGo'lu Nokia N9

Aylarca hakkında birbirinden farklı spekülasyonlar yayınlandı, ona ait olduğu iddia edilen pek çok fotoğraf internete sızdırıldı, hatta bir ara  piyasaya asla sürülmeyeceği dahi teknoloji meraklıları tarafından düşünülmeye başlandı. Evet... Bahsettiğimiz akıllı telefon MeeGo işletim sistemli Nokia N9'dan başkası değil. Finlandiya'nın mobil iletişim devi Nokia, Singapur'da düzenlenen ''Nokia Communications'' etkinliği kapsamında N9'u en sonunda resmi olarak tanıttı. Şimdi Nokia'nın yeni akıllı telefonunun teknik detaylarına hep beraber genel olarak bir göz gezdiriyoruz.
Huzurlarınızda Nokia'nın yeni amiral gemisi N9
Dört band GSM (850, 900, 1800, 1900 MHz) şebekesi ile kullanıcılara hızlı internet bağlantısı olanağı tanıyan HSPA alt yapısı (HSDPA: 14.4 Mbps, HSUPA: 5.7 Mbps) desteği sunan Nokia N9, 1 GHz saat hızında çalışan TI OMAP 3630 (ARM Cortex-A8) platformundan, 1 GB RAM'den ve PowerVR SGX 530 grafik biriminden güç alıyor; Intel - Nokia işbirliğiyle geliştirilen Linux tabanlı MeeGo 1.2 Harmattan işletim sistemini kullanıyor.
116.45 mm uzunluğunda, 61.2 mm genişliğinde, 7.6-12.1 mm arası değişen kalınlıkta  ve batarya dahil olmak üzere 135 gram ağırlığında sade tasarımıyla dikkatleri üzerinde toplayan Nokia N9'da 3.9-inç (~9.9 cm) boyutunda ve 480 x 854 piksel* (FWVGA) çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif AMOLED ekrana (dün geceki iddiaların aksine çözünürlük 540 x 960 piksel değil*), 16 GB ve 64 GB dahili flash bellek seçeneklerine yer verildiğini görüyoruz. 16.7 milyon rengi görüntüleyebilen ekran, Corning Gorilla Glass ile çizilmelere karşı güçlendirilmiş.
Huzurlarınızda Nokia'nın yeni amiral gemisi N9
Günümüzde bir standart haline gelmeye başlayan Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth v2.1 + EDR ve GPS / aGPS üçlüsü ile donatılan Nokia N9'da 8 megapiksel çözünürlüğünde, 28 mm f/2.2 Carl Zeiss optiği kullanan kamera bulunuyor. Aynı zamanda 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde saniyede 30 kare video kaydı yapabilen kameraya otomatik odaklama, loş mekanlarda çekim için çift led flaş, coğrafi etiketleme (geo-tagging), yüz takip teknolojisi  ve fotoğraf editörü eşlik ediyor. Video kaydı esnasında farklı objelere odaklama yapılabiliyor.
Ön yüzünde herhangi bir tuşa sahip olmayan Nokia N9, ivme, mesafe ve ışık sensörlerini, dijital pusulayı, git gide yaygınlaşan NFC (Near-Field Communications) desteğini, dilediğiniz kulaklığı kullanabilmeniz için 3.5 mm kulaklık girişini, Apple iPhone 4 ile aynı şekilde micro SIM kart desteğini, HTML 5 destekli internet tarayıcıyı, arka plandaki istenmeyen sesleri önlemek için çift mikrofonu bünyesinde barındırıyor.
Huzurlarınızda Nokia'nın yeni amiral gemisi N9
Gerek kutu içeriğinde gerek kendisinde doğaya zararlı olmayan materyaller kullanılan Nokia N9, pembe, siyah ve mavi olmak üzere üç renk alternatifi sunuyor, telefonun 1450 mAh'lik bataryası GSM şebekesi göz önünde tutulduğunda 380 saate varan bekleme, 11 saate varan konuşma, 4.5 saate varan video izleme ve 50 saate varan müzik dinleme süresi sağlıyor.
H.263, MPEG4-SP & ASP, H.264 BP/MP, WMV9 / VC-1 and Mkv (Matroska), MPEG-4 AAC , eAAC, eAAC+, MPEG-1 Audio Layer 2 (MP2), MPEG-1 Audio Layer 3 (MP3), WMA 9, WMA Voice 9, WMA Lossless 9, WMA Professional 9 and 10, Dolby Digital Plus (AC-3 & E-AC-3), FLAC gibi zengin video, ses formatı desteği sunan Nokia N9'un tam olarak ne zaman dağıtımına başlanacağı ve fiyatı ise daha sonra açıklanacak.
İşte tanıtım videoları;
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26439 kez okundu.
77 kişi, toplam 99 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
etkinlik, HTML5 ve
3 etiket daha gps nfc wi-fi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim