Anlık Bildirim

Xiaomi: 10 milyar telefon satsak da kar etmiyoruz

Gelecek yıl CES 2017 fuarında gövde gösterisi yapmaya hazırlanan Xiaomi, akıllı telefon pazarında kar peşinde koşmuyor. Firma daha çok marka kullanıcı sayısını arttırma peşinde.

Fiyat-performans akıllı telefonların vazgeçilmez ismi olan ve deyim yerindeyse peynir ekmek gibi satış yapan Çin’in yükselen yıldızı Xiaomi, kar etme derdinde değil. Firmanın kar modeli diğer kategorilerde şekilleniyor.

Sürümden Kazanç

Bir toplantıda konuşan başkan yardımcısı Hugo Barra, 10 milyar telefon satılsa da kar elde edemeyeceklerini belirtti. Tüketicilere sıfır marjla telefon sattıklarını ifade eden Barra, sektörde geliri belirli bir seviyede tutmaya çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Xiaomi’nin zaten sürümden kazanma politikasını uyguladığı herkes tarafından biliniyor. Akıllı telefon pazarında ne kar ne de zarar yolunu izleyen firmanın asıl kar beklediği sektör akıllı ev sistemleri sektörü. Hem donanım hem yazılım tarafında firma başarılı satışlar yapıyor.

Ülkemizde de farklı kanallardan bulunabilen Xiaomi akıllı ev sistemleri içerisinde güvenlik kameraları, ampüller, duman dedektörleri, pirinç pişirici, termometre gibi çok sayıda ürün yer alıyor. Düşük maliyet sayesinde de rakiplerinden daha fazla ilgi görüyor. Firmanın bu yıl 1.5 milyar dolar civarında ürün satması bekleniyor.

Firmanın akıllı telefonları bu noktada akıllı ev sistemlerine dolaylı da olsa katkı yapıyor. Markayı tanıyan ve seven müşteriler, erişimi daha kolay olan akıllı ev sistemlerine de ilgi duymaya başlıyor. Böylece bir döngü ortaya çıkıyor. Bu bakımdan akıllı telefon pazarında kar elde edememek firma için büyük bir sorun teşkil etmiyor.  

 
Geleceğin akıllı telefonlarına ışık tutan Xiaomi Mi Mix görselleri galerimzide!
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24909 kez okundu.
37 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, xiaomi mi 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim