Anlık Bildirim

Xiaomi, Eylül ayında 10 milyon akıllı telefon satarak rekor kırdı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Eylül ayı boyunca 30 günde 10 milyonun üzerinde akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirerek bir rekora imza attı. Konuyla ilgili detaylar haberimizde...
Çinli üretici Xiaomi, Eylül ayı boyunca 10 milyondan fazla akıllı telefon sevkiyatı yaparak kendi adına bir rekora imza attı. Şirket CEO'su Lei Jun kısa süre önce Weibo üzerinden bir kutlama mesajı yayınlayarak sevincini kamuoyuyla paylaştı.
Deneyimli yöneticiye göre Xiaomi ilk kez bir ay içerisinde bu denli yüksek bir sevkiyat gerçekleştirmeyi başardı. Kıyaslama yapabilmeniz açısından şirketin, 2017 yılı ikinci çeyreğinde toplam 23.2 milyon adetlik akıllı telefon sevkiyatıyla dünya genelinde beşinci sırada yer aldığını belirtelim.

Hindistan önemli rol oynadı

Teknoloji devinin bu başarısında Hindistan pazarı önemli bir rol oynamış durumda. Eylül ayında Güney Asya ülkesine gönderilen telefonların yüzde 10'u iki gün içerisinde satıldı. Bu da Hinduizm inancının en popüler festivallerinden biri olan Diwali kapsamındaki satışlar sayesinde gerçekleşti.
Xiaomi geçen ay, portföyüne Mi Note 3 ve Mi A1 olmak üzere iki yeni model eklemişti. Bu sonuçlar, Çinli akıllı telefon üreticisinin 2016'ya kıyasla büyük bir yıldan yıla artış kaydettiğini gösteriyor. Geçen yıl şirket 2015 yılında sattığı 70 milyon rakamının altına düşerek 58 milyon adet akıllı telefon satabilmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6076 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cep telefonu, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim