Anlık Bildirim

Xiaomi rekor akıllı telefon satışı yaptı

Akıllı telefon pazarında varlığını arttırmak isteyen Xiaomi, fiyat-performans odaklı telefonlarla amacına ulaşmaya çalışıyor. Firma yılın ikinci yarısında rekor kırdı.
 

Bir dönem akıllı telefon pazarında ilk 5 listesine girmeyi başaran Xiaomi, kendisine 100 milyon satış hedefi koymuştu. Ne var ki hedefi tutturamadı ve geriye düştü. Geçen yıldan bu yana firma ilk beş listesinde değil. Bu yıl ise kıpırdanma görünüyor.

 

Yükseliş var

 

Yapılan açıklamaya göre yılın ikinci çeyreğinde firma tarihinin rekoru kırıldı. Toplamda 23 milyon akıllı telefon satılırken, önceki çeyreğe göre yüzde 70 civarında artış kaydedildi. Özellikle Redmi Note 4, Redmi Note 4X ve Mi 6 modellerinin rakamlara büyük katkısı oldu.

 

Fiyat-performans konusunda sahneyi kimselere bırakmayan Xiaomi, özellikle ülke dışı satışlarını arttırarak bu rakamı elde etti. Her ne kadar Asya kıtasında bir kaç ülkede resmi olarak varlık gösterse de, paralel yollardan Xiaomi telefonlar pek çok ülkede bulunabiliyor. Ülkemizde de artık perakende mağazalarında Xiaomi telefonlarını görmek mümkün.

 

Firmanın hedefi bu yıl 14.7 milyar dolar civarında satış yapmak. Bu da yaklaşık 80 milyon akıllı telefon satışına denk geliyor. Gelecek yıl ise satış rakamının 100 milyon civarında yükselmesi hedefleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9663 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, xiaomi mi 6 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim