Anlık Bildirim

Xiaomi telif hakkı ihlalinden suçlu bulundu

Xiaomi, 24 Eylül'deki lansman etkinliğinde akıllı telefonların şarj hızlarını karşılaştıran bir sunum yapmıştı. Ancak şirketin hazırladığı sunumda telif hakkı ihlaline neden olan bir hata vardı.
Xiaomi, telif hakkı ihlali yapmaktan suçlu bulundu. Çinli şirket Eylül ayının sonunda Mi 9 Pro 5G modelini tanıtmak için bir etkinlik düzenlemişti. Lansmanda yapılan sunum sırasında bazı akıllı telefonların şarj hızının karşılaştırıldığı bir kare gösterildi.
Xiaomi, perdeye yansıtılan sunumda Huawei Mate 30 Pro'nun resmi görseli yerine Ağustos ayında hazırlanmış "resmi olmayan" bir görselini kullandı. Techgarage internet sitesi tarafından yayınlanan bu render, ünlü tasarımcı Ben Geskin tarafından daha cihaz piyasaya sürülmeden bir ay önce oluşturulmuştu.

YouTube videoyu yayından kaldırdı

Xiaomi'nin neden Huawei'nin orijinal basın görseli yerine İsviçreli bir teknoloji blogunun "resmi olmayan" render'ını kullandığı bilinmiyor. Muhemelen hazırlanan görselin son derece gerçekçi olması nedeniyle böyle bir olay yaşandı. Techgarage’ın telif hakkı ihlali şikayetinin ardından YouTube, 24 Eylül'de gerçekleşen Xiaomi basın etkinliğini yayından kaldırdı. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim