Anlık Bildirim

Xiaomi'den iPhone X'a benzer bir telefon mu geliyor?

İnternete sızdırılan yeni görüntülerin Xiaomi'nin Mi MIX 2s olarak adlandırılan yeni telefonuna ait olduğu iddia ediliyor. Cihazın iPhone X gibi çentikli ekrana sahip olması dikkat çekiyor.
Çerçevesiz akıllı telefon denildiğinde ilk akla gelen telefonlardan biri şüphesiz ki muazzam bir ekran-gövde oranına sahip olan Xiaomi Mi Mix 2 oluyor. Görünüşe bakılırsa Çinli şirket telefonun, üst kısmında iPhone X tarzı bir çentik bulunan yeni bir varyantı üzerinde çalışıyor. Xiaomi Mi MIX 2s olarak adlandırılacağı söylenen akıllı telefonun birkaç görüntüsü sızdırılmış durumda.
Öncelikle yayınlanan görüntülerin resmen doğrulanmadığını belirtelim. Ancak eğer doğru olduğunu düşünürsek cihazın üst kısmında selfie kamerası ve diğer sensörleri barındıracak ve böylelikle alt çerçevenin küçülmesini sağlayacak bir çentik veya sensör çubuğunun yer alacağını söyleyebiliriz.

Bu tarz ekranlarda uygulamalar sıkıntı yaratıyor

Öte yandan Android uygulamalarının bu tür çentikli ekranlarda sıkıntı yararttığı bir gerçek. Benzer bir tasarıma sahip olan Essential Phone'un ekranının üst kısmında da buna benzer bir bölüm var. Android uygulamalarının çoğu bu çentiğin ötesine geçemediği için bir anlamda ekranın üst kısmında bir ölü alan yer almış oluyor.
Dolayısıyla geliştiricilerin bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için ekranın tamamını kullanmak üzere özelleştirilmiş uygulamalar geliştirmeleri gerek. Xiaomi Mi MIX 2s modelinin varlığı henüz doğrulanmış değil. Akıllı telefonla ilgili detaylar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16552 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim