Anlık Bildirim

Xiaomi’nin Türkiye’ye gelişi seçimden sonraya kaldı

Ülkemize Gearbest ortaklığı ile resmen giriş yapacak olan Xiaomi tarafındaki bilinmezlik kafaları karıştırıyor. Bu konuda edindiğimiz bazı ilginç bilgiler var ki olayın seyri biraz daha değişecek gibi

Xiaomi’nin Türkiye’ye gelişi seçimden sonraya kaldı Tam Boyutta Gör

DonanımHaber kullanıcılarının çok yabancı olmadığı Çinli e-ticaret sitesi Gearbest, Türkçe sayfasını bile kapatmak üzereyken DH üzerinden elde ettiği başarılı satış rakamları ve ilgi uyandıran potansiyel sonrasında yeni bir sürece girmiş, Türkiye pazarını daha fazla önemsemeye başlamıştı.


Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Xiaomi’nin Türkiye pazarına gelişi ile ilgili haberler paylaşmıştık, Gearbest’in Xiaomi ürünlerini ülkemizdeki depodan göndereceğini aktarmıştık. Hilton Bomonti’de ofislerini kuran ve iletişim adresi olarak burayı konumlandıran Gearbest’in Türkiye’deki resmi varlığı ise Gobest Ticaret LTD. ŞTİ. olarak belirlenmiş.


Tüm bunlar olurken hangi cihazların geleceği, fiyatların ne olacağı, servis hizmeti daha da önemlisi telefonların ne zaman satın alınabilir olacağı konuları halen bilinmezliğini koruyor. Bu noktada elde ettiğimiz kadarıyla Mi Mix 2, Redmi S2 modelleri, akıllı ev sistemleri ürünleri gelişi kesinleşen ürün kalemleri olarak listeleniyor.

Xiaomi’nin Türkiye’ye gelişi seçimden sonraya kaldı Tam Boyutta Gör

Xiaomi’nin gelişinde seçim sonuçları etkili olabilir

Bu arada ilginç gelişmeler de olmuyor değil. Kısa bir süre önce ülkemizde yaşanan dövizdeki hareketlilik Xiaomi’nin de gözünü korkutmuşa benziyor. Hemen her fırsatta çok küçük bir kârlılık oranı ile çalıştıklarını ve müşteri memnuniyetine öncelik verdiklerini dile getirmekten çekinmeyen Çinli marka, telefonları satışa sunduktan sonra Euro’nun anormal bir şekilde artış göstermesi nedeni ile karlılığı kaybetmekten, fiyatlara zam yapmak zorunda kalması durumundaysa marka imajının zarar görmesinden endişe ediyor. (Operasyonların Avrupa’ya bağlı olması sebebi ile Euro)


Ayrıca siyasi belirsizlik ihtimali de Xiaomi’yi biraz korkutmuş olabilir. Çinli üretici, zaten epey sancılı olan ithalat süreçlerinin seçimden çıkacak herhangi bir sonuç nedeni ile sekteye uğraması veya gecikmesi nedeni ile yaşanabilecek bir mağduriyetin de endişesini taşıyor.


Tüm bu etkiler üst üste konunca Xiaomi’nin ülkemizdeki Gearbest stoklarından gönderilecek ilk telefonlarını en iyi ihtimalle yaz ortası hatta yaz sonu gibi bir süreçte getirip tüketicilerle buluşturabilecek gibi görünüyor. İlerleyen günlerde olası gelişmeleri sizlerle yine paylaşmaya çalışacağız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18146 kez okundu.
34 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, gearbest ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim