Anlık Bildirim

Xiaomi’nin ilk finansal tablosu oldukça ümit verici

Borsada işlem görmeye başladıktan sonra sektörel hamleleri daha önemli hale gelen Xiaomi iyi bir çizgi tutturmuş gibi. İlk mali tabloları gelecek adına umut vadediyor.

Akıllı telefon pazarına girer girmez ses getirmeye başlayan Xiaomi geçen yıldan itibaren artan rekabete karşı koyamamış ve pazarda kan kaybetmişti. Bu yıl ise yeniden çıkış yakalayan firma pazarda ilk beş arasına girmeyi başarmıştı.

Perdeyi açtı

Hong Kong borsasına açılarak önemli bir hamle yapan ve pazar değerini 56 milyar dolar seviyesine çıkarmayı başaran firmanın halka açık ilk mali tabloları da umut veriyor.

Yılın ikinci çeyreği itibariyle Xiaomi’nin toplam gelirleri 6.6 milyar dolar seviyesine ulaştı. Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 70 civarında bir büyüme yaşayan firmanın net geliri de 2 milyar dolar civarında oldu. Bir önceki çeyrek firma 900 milyon dolar civarında bir zarar yazmıştı.

Çeyrek dönemde 32 milyon gibi rekor bir satış yapan mobil bölüm 4.4 milyar dolar civarında gelir elde etmeyi başardı. Bölüm firma tarihindeki en yüksek rakamlara ulaşmış oldu.

Uzmanlar Xiaomi’nin gidişatını ümitvar olarak bulurken yine de mobil bölümün yüzde 60 civarında gelir payına sahip olmasını risk olarak değerlendiriyor. Kendi çizgisini çok iyi uygulayan Xiaomi bununla birlikte giderek kalabalıklaşan pazarda zorlanmaya başlayabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim