Anlık Bildirim

Yeni nesil Nexus telefonların arayüzü ortaya çıktı

Google’ın bu yıl piyasaya süreceği HTC ve Huawei imzalı Nexus telefonlarında yer alan yenilikçi ana ekran uygulamasına dair ilk görüntüler internete sızdırıldı.

Google’ın Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile birlikte piyasaya süreceği yeni nesil Nexus telefonlarda, çok daha farklı bir kullanıcı arayüzü bizi bekliyor. Google, bazı arayüzlerinde gördüğümüz sürükleme tarzındaki kontrol sistemini stok Android ana ekranlarına da sunacak.

Firmaya yakın kaynaklardan elde edilen sızıntılara göre, yeni Android ana ekran uygulamasında daha çok sürüklemelere dayalı bir kullanım tecrübesine şahit olacağız. Örneğin en alt kısımdaki menü dizilimini yukarı doğru çektiğinizde, uygulama menüsü karşınıza geliyor. Menüyü aşağı çekerek kaybedebiliyorsunuz.

Ana ekranda, artık bir ızgaralı uygulama menüsü kısayolunun yer almadığı dikkat çekiyor. Bunun yerine küçük bir ok işareti yerleştirilmiş. İster sürükleme yaparak, isterseniz ok işaretine tıklayarak uygulama menüsüne ulaşabiliyorsunuz.

Diğer taraftan, ana ekranda artık büyük bir G ikonu yerini almış. Bu ikona tıkladığınızda, Google arama penceresi ekrana geliyor. Ayrıca ekranı sağa doğru sürüklediğinizde, asıl Google arama ekranının olduğu internet sayfası çıkıyor. Yani yeni arayüz, biraz daha hareketli ve biraz daha dinamik olarak tasarlanmış. G ikonunun karşısına ise bir ajanda widget’ı yer alıyor. Bu widget’ın herhangi bir şekilde hareket ettirilemediği ve kaldırılamadığı ifade ediliyor.

Google’ın Android 7.0 ile birlikte tanıttığı Assistant adındaki gelişmiş yapay zeka sisteminin, bu dinamik tasarımda başrol oynayacağı tahmin ediliyor. Google Now on Tap olarak bildiğimiz, içerik analiz ve arama çözümü de, Assistant markası altına geçecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7659 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Android ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim