Anlık Bildirim

Yeni nesil amiral gemilerine güç verecek Snapdragon 845'in detayları belli oldu

Yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonlara güç vermesi beklenen Qualcomm Snapdragon 845'in detayları belli oldu. Yonga setinin Galaxy S9, LG G7 ve Xiaomi Mi 7 gibi cihazlarda kullanılması bekleniyor.
Kısa süre önce Qualcomm'un Aralık ayında Snapdragon 845 yonga setini duyurmayı planladığını öğrenmiştik. Tanıtım öncesinde bazı yeni ama doğrulanmamış bilgiler ortaya çıktı. En son söylentilere bakılırsa yeni yonga seti Samsung yerine TSMC tarafından eski 10nm LPE (Low Power Early) fabrikasyon sürecinde üretilecek. Bu da işlem gücü açısından çok fazla gelişme olmayabileceği anlamına geliyor.
Yonga seti, üçüncü nesil Kryo çekirdeği açısından iyileştirmelerle birlikte gelebilir. Bunların dördü Cortex A75'i temel alırken diğer dört çekirdek A53 olacak. Bildirildiğine göre grafik birimi Adreno 630'a yükseltilecek ancak sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) optimizasyonuyla ilgili somut bilgiler yok.
Ayrıca yeni Snapdragon 845 yonga setinin hem ön hem de arkada 25 megapiksele kadar çift kamera desteği sunabileceği belirtiliyor. Rapora göre, yonga seti 1.2Gbps'ye kadar indirme hızı sunabilen X20 modem içerecek.

Snapdragon 845 ilk olarak bu cihazlara gelecek

Qualcomm'un yeni amiral gemisi yonga setini ilk olarak yaklaşan Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modellerinde görmemiz mümkün. Bunları LG G7 ve Xiaomi Mi 7'nin takip etmesi bekleniyor. Bildiğiniz gibi Huawei, Kirin yonga setlerine yapay zeka entegre etmişti. Bu bağlamda rakip Qualcomm'un da aynı şeyi yeni Snapdragon 845 yonga setine uyguladığını görmek pek sürpriz olmayacak.
Detaylar son derece kısıtlı olmasına karşın yeni yonga setinin 4-8 Aralık tarihleri arasında Hawaii'nin Maui adasında gerçekleştirilecek Snapdragon Teknoloji Zirvesi kapsamında duyurulması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6316 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, qualcomm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim