Anlık Bildirim

Yenilik yok, fiyatlar yüksek: Akıllı telefon satışları düşüşte

Akıllı telefonların artık kullanıcılara çok fazla yenilik sunamaması ve fahiş fiyat etiketleri, satışları düşürmüş durumda. Küresel akıllı telefon sevkiyatlarında azalma söz konusu.
Küresel akıllı telefon sevkiyatları, 2018'in ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2.4 düşüş göstererek 345.4 milyon adete ulaştı. Yükseltme döngüsünün uzaması ve inovasyonların yavaşlamasıyla birlikte akıllı telefonlara yönelik talep azalmış durumda.
Strategy Analytics, Apple iPhone X'un yılın ilk çeyreğinde 16 milyon adet tahmini sevkiyatla dünyanın en çok satan akıllı telefonu olduğunu söylüyor. Grafiğin tepesindeki altı telefondan dördünün Apple'a ait olması da Cupertino merkezli şirketin pazar hakimiyetini ortaya koymuş durumda.

Galaxy S9 serisi iyi bir başlangıç yaptı

İlk altıdaki diğer iki cihazın ise sırasıyla 5.4 milyon ve 5.3 milyon adetlik sevkiyat rakamlarına ulaşan Android tabanlı Xiaomi Redmi 5A ve Samsung Galaxy S9+ olduğunu görüyoruz. Galaxy S9 serisinin sevkiyatı çeyrek sonuna doğru başlamıştı ancak buna rağmen telefonların iyi bir başlangıç yaptıklarını söylemek gerek.
Strategy Analytics, ikinci çeyrekte dünya genelinde en çok satılan Android akıllı telefonun Galaxy S9+ olmasını beklediğini açıkladı. Bununla birlikte Apple'ın 2018'in ilk üç ayında 12.5 milyon iPhone 8, 8.3 milyon iPhone 8 Plus ve 5.6 milyon iPhone 7 sevkiyatı yaptığı bildirildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16068 kez okundu.
36 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, sevkiyat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim